Nøddesbo lagde pres på for at få VM-billet

Veteranen ville have spilletid i sidste testkamp, hvis han skulle med til VM - og fik det

Nøddesbo opførte sit eget målshow mod Island. Foto: Claus Bonnerup
Nøddesbo opførte sit eget målshow mod Island. Foto: Claus Bonnerup

PARIS (Ekstra Bladet): Jesper Nøddesbo er veteranen på det danske VM-landshold, og han har været med i en menneskealder. Men inden den endelig trup blev udtaget, var der flere, der tvivlede på, at han ville være med i flyet i Frankrig.

Det skyldes blandt andet, at han ikke spillede ret meget ved OL i Rio, og at han heller ikke blev brugt synderlige meget i de første kampe ved den netop overståede Bygma Cup. Men inden den sidste kamp mod Island, tog han vare på sin egen skæbne.

Han bad ganske enkelt Gudmundur Gudmundsson om at få noget spilletid. Det fik han. Og blev kampens topscorer.

- Jeg bad om at få lov til at spille, fordi det ville være utrolig svært for mig, at tage til en slutrunde, hvis jeg heller ikke havde spillet i den sidste kamp. Så var det kun blevet til 10 minutter i alt i opstarten.

- Derfor var jeg lidt egoistisk. Jeg sagde, de var nødt til at sende mig på banen, så jeg kunne lære at finde de andre drenge i en kampsituation. Jeg havde brug for at spille kamp.

- Og det gik fint. Men den usikkerhed man kan sidde med, når man ikke spiller ret meget skal væk. Det gør man ved at komme på banen og vise, at man stadig godt kan spille håndbold.

- Hvordan ser du din egen rolle ved den her VM-slutrunde?

- Den har ikke ændret sig synderligt fra OL. Jeg står i en venteposition, hvor jeg skal bakke op om brødrene Toft på stregen, hvis de kommer i problemer. Jeg samler lidt op der, hvor der er brug for mig.       

- Vi kommer her som OL-vindere. Så er vi vel favoritter til VM-guldet?

- Vi er ikke favoritter. Feltet er stort i international håndbold. Der er mange gode og spændende hold. Men Frankrig er favoritter, den værdighed kan vi ikke tage. Frankrig, de er klar.

- Vi skal være dygtige og heldige, hvis vi skal nå langt. Det er svært at sige, hvor vi står 100 procent efter kampene i Bygma Cup. Men følelsen er god. Forsvarsmæssigt er vi tilbage i de roller, vi havde under OL. Det bliver dog spændende at se, om vi kan finde en konstellation, der kan fylde det hul ud, som Mads Christiansen efterlader på højre back.

- Rent angrebsmæssigt glæder jeg mig til at se, om vi kan finde rytmen med både tempo og velovervejethed, så vi ikke tager for mange dumme afslutninger. Indstillingen er god, og folk er i godt humør. Der er en opløftet stemning. Folk er ikke trykkede eller matte, siger Jesper Nøddesbo.

Landin viste storform i Bygma Cup. Foto: Claus Bonnerup Sport Veloplagt Landin: Vi kan slå alle

Storspillende Morten Olsen bliver en vigtig brik i de danske bestræbelser på at vinde guld i Frankrig. Foto: Ernst Van Norde Sport Her er truppen der skal spille VM-guld til Danmark

Morten Olsen - 'James Bond fra Osted'. Foto: Claus Bonnerup Håndbold Dansk stjernespiller: Er altid blevet set ned på