Norge europamester efter hollandsk kæmpe-brøler

Det lykkedes ikke for Helle Thomsen at skaffe den første titel til Holland, da en kæmpebrøler blev kostbar i de sidste fire sekunder

Norge er Europamestre - igen.
Norge er Europamestre - igen.

GØTEBORG (Ekstra Bladet): Norge tog endnu et sæt guldmedaljer, da Holland i en medrivende og dramatisk finale blev besejret 30-29. 

De to hold, som også mødtes i VM-finalen for et år siden i Herning, gav hinanden og de 11.047 tilskuere i Scandinavium en særdeles underholdende kamp. Begge hold satser meget på kontraspillet, og det er altså for fuld udblæsning. Desuden spiller især Norge et lynhurtigt angrebsspil, hvor der hele tiden bliver lagt pres på forsvaret.

Når det samtidig sker uden ret mange tekniske fejl, så bliver det til rigtig flot håndbold.

Det hollandske angrebsspil er også ganske fascinerende. Playmaker Nycke Groot har et stort repertoire, og hun formår at gøre spillet bredt, så også fløjene bliver et aktiv.

Der er stor bredde på det hollandske hold, og træner Helle Thomsen bruger da også hele sin bænk. I første halvleg virkede det til, at Holland havde flest kræfter. Tulipanfolket formåede at skabe et pænt forspring ved 13-10, men nordmændene slækkede ikke på maskinkraften, og de nåede at udligne til 15-15 inden pauseteen.

i de sidste 30 minutter var det nordmændene, der havde overhånden. I målet lukkede Kari Grimsbo næsten helt af og i den modsatte ende bombede Nora Mørk lystigt løs. 12 mål nåede hun. Midtvejs i halvlegen havde Norge opbygget en femmålsføring, og Holland havde svært ved at komme til scoringer.

Der var vel noget, der minder omkring 8.000 norske tilskuere i hallen, og de skabte en fantastisk lydkulisse. Selv om Holland til sidst kom tæt på blev Norge båret frem mod det syvende sæt EM-guldmedaljer.

I de sidste sekunder dummede Holland sig i stor stil. Det orangeklædte landshold havde muligheden for en udligning med fem sekunder igen. Et frikast blev dog smidt væk på dummeste vis, da afleveringen tilbage mod Groot blev sendt lige i fødderne på den stærke hollænder, og hun derfor umuligt kunne spille bolden videre til et sidste forsøg.

Kæmpe brøler af det fantastisk fightende hollandske landshold. Men Norge, de er bare for imponerende.

40 kommentarer
Vis kommentarer