Ny DBU-boss i bommert: Troede det lå på Brøndby Stadion

Den nye DBU-boss Jakob Jensen vil bruge sine erfaringer fra Slotsholmen, men han overlader det fodboldmæssige til andre - på tirsdagens besøg var han på vej mod Brøndby Stadion

Jakob Jensen overtager posten som DBU's administrerende direktør efter Claus Bretton-Meyer blev fyret for et år siden. Men hvorfor blev Bretton-Meyer fyret? Sportschef Allan Olsen analyserer. Producer: Martin Lorentsen

Som glødende fodboldfan læser Jakob Jensen aviserne bagfra for at komme direkte til sportsnyhederne. Han var engang træner for et drengehold, og så har han stået bag en festival med fodboldfilm.

Men erhvervsmæssig erfaring fra sportsverdenen kan han ikke bryste sig af, Dansk Boldspil-Unions (DBU) nye administrerende direktør.

Jakob Jensen er glødende fodboldfan.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jakob Jensen er glødende fodboldfan. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
 

Kort før jul blev han hyret som afløser for Claus Bretton-Meyer, der blev fyret i december 2018. Siden har Kenneth Reeh varetaget opgaven som midlertidig løsning, men senest 1. april sætter Jakob Jensen sig i DBU's direktørstol.

Jakob Jensen erstatter Claus Bretton-Meyer. Foto: Jens Dresling
Jakob Jensen erstatter Claus Bretton-Meyer. Foto: Jens Dresling

Nordjyden er hentet ind fra Slotsholmen, hvor han har befundet sig i mange år i forskellige stillinger. De seneste tre år har han været departementschef i Beskæftigelsesministeriet.

Fodbold er en passion for den nye DBU-direktør, men han har tænkt sig at holde sig på afstand af banen, når han tiltræder i jobbet.

- Jeg forestiller mig, at jeg skal skabe rammerne for at drive organisationen så effektivt som muligt, for at de, der skal stå for det fodboldmæssige, kan gøre det på den bedst mulige måde.

- Det indebærer, at de har, hvad de skal bruge af viden, ressourcer og setup omkring dem, for at de kan drive fodbolden klogt. Jeg forestiller mig ikke, at jeg skal blande mig i, hvordan holdene spiller. Det er der simpelthen nogen, der ved mere om end mig, siger han.

Tirsdag var 45-årige Jakob Jensen på besøg på sin kommende arbejdsplads på DBU Allé i Brøndbyvester.

Jakob Jensen vil ikke blande sig i det taktiske. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jakob Jensen vil ikke blande sig i det taktiske. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det var første gang, at han mødte sine nye kolleger, og på vej derud havde han egentlig kurs mod Brøndby Stadion, hvor han troede, at DBU lå.

- Men det gjorde det også engang, har Jesper (Møller, DBU-formand, red.) heldigvis fortalt mig. Jeg kender faktisk ikke nogen herude – kun Jesper, som jeg mødte for første gang for to måneder siden.

- På den måde kan man sige, at det er lidt et sats af DBU at tage mig. Men fodbolden bor i hjertet på mig, og jeg tror, jeg har nogle erfaringer og kompetencer, som vil være til gavn for organisationen.

- Jeg har meget stor respekt for, at der er nogle, der skal klæde mig på inden for de områder, hvor jeg ikke har så stor viden, siger Jakob Jensen.

Den nye direktør har mange års ledererfaring. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den nye direktør har mange års ledererfaring. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Endnu er der flere af arbejdsopgaverne, der ikke ligger helt fast, og der er da også en del at læse op på, fortæller han.

På tjeklisten er blandt andet, at Jakob Jensen skal tale med fodbolddirektør Peter Møller om snitfladen mellem de to direktørroller.

Og hvor stor en rolle den nuværende departementschef skal spille i fremtidige forhandlinger mellem DBU og spillere, er han endnu ikke helt klar over.

Til gengæld ligger det fast, at Jakob Jensen har mange års ledererfaring fra styrelser og ministerier, og det ser han som en afgørende fordel.

- Jeg medbringer det sorte bælte i interessentopbygning, forhandlinger, politisk betjening og en helt masse andre ting, som ansættelsesudvalget vurderer, ville være vigtigt at få med ind til DBU.

- Selv om jeg er en dygtig mandagstræner, kender jeg ikke hele setuppet bag et EM, organisationen, og hvordan der bliver arbejdet lokalt. Det glæder jeg mig rigtig meget til at lære om, siger den nye DBU-direktør.

Claus Jensen afdribler en maltesisk modspiller, mens Gravesen kigger på i baggrunden. Kampen endte med en sejr på 2-1 i Parken, en sejr der nok godt kunne være hevet hjem med mere overbevisende cifre. Foto: Ritzau/Scanpix 1. division Landsholdshelt bliver manager
Leicester møder Brentford. Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix Engelsk fodbold Schmeichels Leicester trækker danskerklub
Landstræner Nikolaj Jacobsen har sit at se til i ugen op til EM. Foto: Jens Dresling Håndbold Fire dage igen: - Det er bekymrende

25 kommentarer
Vis kommentarer