OL-helt: Der er ikke noget at afsløre

OL-bronzevinder Niklas Larsen er irriteret over Fancy Bears metoder, for han har aldrig lagt skjul på, at han får medicin mod sin astma

Det danske banelandshold på podiet ved OL i Rio, hvor holdet vandt bronze i 4000 holdforfølgelsesløb. Fra venstre er det Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik R. Madsen og Casper Folsach. Herren yderst til venstre er OL-guldvinder Bradley Wiggins, som også er hængt ud som doper af Fancy Bear. Foto: Polfoto.
Det danske banelandshold på podiet ved OL i Rio, hvor holdet vandt bronze i 4000 holdforfølgelsesløb. Fra venstre er det Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik R. Madsen og Casper Folsach. Herren yderst til venstre er OL-guldvinder Bradley Wiggins, som også er hængt ud som doper af Fancy Bear. Foto: Polfoto.
Følg Sport

Intet hemmeligt er blevet afsløret, for cykelrytteren Niklas Larsen har aldrig lagt skjul på, at han lider af astma, og at han afhjælper luftvejslidelsen med medicin, som står på listen over forbudte stoffer.

Men det er grænseoverskridende pludselig at se sit navn på den liste over 'dopede atleter', som den russiske hackergruppe Fancy Bear har offentliggjort, siger Larsen til Ekstra Bladet.

- Det er irriterende, selvfølgelig, at man nu skal til at forklare sig over for folk, som måske ikke forstår den rette sammenhæng, siger 19-årige Niklas Larsen, som vandt OL-bronze i Rio som en del af 4000 meter-holdet.

- Jeg har ingen grund til at bekymre mig om det her, for jeg har orden på mine ting og har intet gjort forkert. Jeg har aldrig holdt det her hemmeligt. Det er jo ikke sådan, at jeg bruger min inhalator i smug.

- Det er en forkert måde, det her kommer frem på, for der er ikke noget at afsløre, siger Niklas Larsen.

Han oplevede som U17-rytter vejrtrækningsproblemer og fik efter grundig undersøgelse konstateret, at han lider af astma. Siden har han taget forebyggende medicin, som ikke findes på listen over forbudte stoffer, og tager så terbutalin, som er på listen, når astmaen alligevel overmander ham.

Dispensationen - en såkaldt TUE - er autoriseret af Anti-Doping Danmark, og diagnosen er ifølge de hackede dokumenter bekræftet af professor Vibeke Backer fra Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital. Dispensationen gælder indtil 5. december 2017.

- Hvis fokus på doping og debat om doping kan skabe en lysere fremtid for cykelsporten, så er jeg kun glad for at deltage, siger Niklas Larsen.

- Det er ærgerligt, hvis alt det her med russiske hackere sætter sporten i et dårligt lys, for der er ikke noget at komme efter, siger han.

Hængt ud som doper: Har intet at skjule

Landstræner: Hacker-oplysninger er ligegyldige

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.