OL-helt konkurs: Tørrer regning af på kreditorer

OL-guldvinder Victor Feddersen ville score kassen på ekstremløb, men da hans projekt fejlede, måtte lokale leverandører betale hele gildet

Victor Feddersens forsøg på at skabe en karriere ved at arrangere ekstreme forhindringsløb for eventyrlystne motionister er slået fejl med et brag. (Foto: Lasse Jespersen).
Victor Feddersens forsøg på at skabe en karriere ved at arrangere ekstreme forhindringsløb for eventyrlystne motionister er slået fejl med et brag. (Foto: Lasse Jespersen).

En stribe erhvervsdrivende kommer til at betale regningen for OL-helten Victor Feddersens fejlslagne eventyr som arrangør af ekstremløb. Firmaet Reborn Raw, som med Feddersen som ejer og direktør nåede at afvikle to løb i Danmark, er under konkurs, og flere af hans kreditorer er overbeviste om, at det helt fra begyndelsen har været Feddersens plan, at andre skulle betale gildet.

- Han har ikke på noget tidspunkt haft til hensigt at betale. Det er min klare opfattelse, siger Tom Rasmussen fra Roskilde Teltudlejning. Han har lidt over 30.000 kroner til gode for levering at telte.

Feddersen overtalte ham i sensommeren 2014 til at yde kredit forud for ekstremløbet Reborn Raw på Ledreborg Slot. Det var det første af en stribe planlagte løb, og Feddersen bad om blot otte dages kredit, idet han jo allerede på løbsdagen 6. september ville få penge i kassen, som han sagde.

Fyret guldroer: Det er sørgeligt

- Men han vidste, at jeg ikke ville få mine penge, for han må have vidst, at han ikke kunne betale. Jeg er sikker på, at han fra starten havde besluttet sig til ikke at betale, siger Tom Rasmussen med et kig i bakspejlet.

600-700 deltog i forhindringsløbet, hvilket i startgebyrer indbragte omkring 300.000 kroner. De røg imidlertid ned i et nærmest bundløst hul, som var formet af store etableringsomkostninger. En kilde anslår over for Ekstra Bladet, at der alene på de store forhindringer på banen var brugt 700.000 kroner.

Tom Rasmussen genkendte ikke umiddelbart Feddersen, da bestillingen på telte til arrangementet på Ledreborg Slot blev afgivet. Men Feddersen udnyttede sit gode navn og rygte til at opnå kredit, siger Rasmussen.

Feddersen beklager dybt

Det samme skete, da Dansk Toiletudlejning i Karise modtog en ordre til en værdi af 32.000 kroner til arrangementet. Indehaver Casper Frederiksen giver almindeligvis ikke kredit, men Feddersen og hans kompagnon Johnny Mortensen var godt skåret for tungebåndet og drev ham til at gøre en undtagelse. Det har Casper Frederiksen bittert fortrudt.

- Jeg sendte en faktura, men pengene kom bare ikke. Nu er hans selskab under konkurs, og ingen kreditorer har fået en krone, siger Casper Frederiksen.

Tom Rasmussen (midten), Casper Frederiksen (tv), og Gregers Højme (th) er blandt de omkring 50 kreditorer, der ufrivilligt har betalt gildet for Victor Feddersens konkursramte firma. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).
Tom Rasmussen (midten), Casper Frederiksen (tv), og Gregers Højme (th) er blandt de omkring 50 kreditorer, der ufrivilligt har betalt gildet for Victor Feddersens konkursramte firma. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen).
 

Gregers Højme, der er daglig leder i RTR Gruppen Roskilde, har mistet i omegnen af 100.000 kroner på Victor Feddersens ’amatøragtige’ forsøg på at gøre en god forretning ud af Reborn Raw. Han blev forsikret om, at der var ’masser af penge’ bag projektet, da han blev bestilt til at fuldende forhindringsbanen på Ledreborg Slot. Vandhuller, som blev udgravet til løbet, skulle fyldes op, og andre steder skulle ruten dækkes af træflis.

- Jeg tænkte, at alt måtte være i orden, når Ledreborg Slot havde sagt god for arrangementet. Og med Victor Feddersen i front virkede alt sammen trods alt reelt. Jeg var i god tro, siger Gregers Højme.

- Vi stod på hovedet for dem, og vi øsede ud af vores ekspertise, så Victor Feddersen kunne få succes med sit arrangement. Hvis det ikke var for os, var arrangementet aldrig blevet til noget, siger Højme.

- Det virkede ikke som om, han havde helt styr på tingene. Faktisk virkede det hele meget amatøragtigt. Jeg hjalp ham alt, hvad jeg kunne, så jeg er temmelig bitter over, at jeg også kommer til at betale for det.

OL-guldvinder starter ekstremt forhindringsløb

Højme måtte lige frem tage penge op ad kassen for at sikre, at Feddersen kunne afvikle sit ekstremløb. Han kan dokumentere, at han købte 70 kubikmeter træflis og fragtede det til slottet, og det samme gjaldt næsten 400 kubikmeter vand. Prisen var op mod 30.000 kroner.

- Alarmklokkerne begyndte at ringe, da vi sendte regningen til Feddersen. Der skete bare ingenting, siger Gregers Højme.

Heller ikke Ledreborg Slot fik betaling for leje af parken. Slottets eventmanager, Birgitte Hald Hvidberg, bekræfter over for Ekstra Bladet, at Reborn Raw står i gæld til slottet. Hun ønsker ikke at oplyse beløbets størrelse eller at kommentere sagen yderligere.

Victor Feddersen dyrker selv ekstremsport og deltog i 2014 i et ekstrem-forhindringsløb på Rådhuspladsen i København. (Foto: Linda Johansen).
Victor Feddersen dyrker selv ekstremsport og deltog i 2014 i et ekstrem-forhindringsløb på Rådhuspladsen i København. (Foto: Linda Johansen).
 

Med samtlige regninger ubetalt kastede Feddersen sig over næste arrangement i weekenden 25.-26. oktober. Det fandt sted i Fængslet i Horsens, og igen fik samtlige leverandører ingen betaling.

Det erkender Victor Feddersen i et brev til sine kreditorer 1. december 2014, hvor han beder om yderligere tålmodighed med de ubetalte fakturaer:

’Reborn Raw er i bund og grund en sund forretningsmodel, men etableringsomkostningerne har tømt kassen hurtigere end oprindeligt planlagt’, skriver ’ledelsen af Reborn Raw’.

Derfor blev guldvinderen fyret

I tirsdags meddelte Victor Feddersen så sine kreditorer, at Reborn Raw er gået konkurs.

’Dette er enden på muligheden for at sikre dig og din virksomhed betaling, for de ydelser du og dine kollegaer har leveret til Reborn Raw’, skriver Feddersen.

Tom Rasmussen fra Roskilde Teltudlejning var ikke specielt overrasket over den melding.

- Det var helt forventet. Hvor fræk kan man være? Han har fået alle indtægterne, men har ikke betalt sine kreditorer, siger Tom Rasmussen.

- Det er så skummelt, det her, at det må være med fuldt overlæg. Det føler jeg mig helt sikker på, siger Tom Rasmussen.

Viktor Feddersen beklager overfor kreditorerne, men kalder også sig selv et offer. Læs hans svar til anklagerne her
Feddersen beklager dybt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri