Alle stjernerne bliver overvåget

Atleter og mediefolk vil under OL blive udstyret med gps, der dog kun bruges, hvis der opstår problemer

Pernille Blume og de øvrige OL-stjerner, danske såvel som udelandske, vil blive gps-overvåget under legene i Tokyo. Foto: Tariq Mikkel Khan
Pernille Blume og de øvrige OL-stjerner, danske såvel som udelandske, vil blive gps-overvåget under legene i Tokyo. Foto: Tariq Mikkel Khan

Alle atleter og internationale pressefolk til OL i Tokyo vil blive overvåget med gps under legene senere på sommeren.

Det meddeler Toshiro Muto, der er administrerende direktør i organisationen, som står for planlægningen af OL, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er ikke tilladt for atleter og mediefolk at bevæge sig uden for nogle bestemte zoner for for eksempel at besøge venner og bekendte.

Muto sagde onsdag på en pressekonference, at overvågningssystemet ikke vil blive brugt til at spore hver eneste bevægelse blandt atleterne, men kun vil blive brugt med tilbagevirkende kraft, hvis der opstår problemer omkring covid-19.

OL i Tokyo skulle oprindeligt være afviklet sidste år, men på grund af coronapandemien blev legene udskudt til i år.

Japan er dog fortsat hårdt ramt af pandemien, og sundhedssystemet i landet er overbelastet. Derfor er det vigtig for arrangørerne, at OL ikke skal være skyld i yderligere belastning.

Sommerens OL i Tokyo er de seneste uger blevet mødt med stor modstand i den japanske befolkning. Langt over halvdelen ønsker, at OL bliver aflyst eller udskudt, viser forskellige meningsmålinger.

Flere læger har desuden opfordret til en aflysning af legene, og i fredags sagde et medlem af Japans Olympiske Komité, at Tokyo-legene har mistet sin mening.

OL afholdes fra 23. juli til 8. august.