Arrangører advarer på ny: OL kan blive uden tilskuere

Med bare tre uger til OL lyder det igen fra arrangørerne, at legene kan blive afholdt uden tilskuere

OL's åbningsceremoni afholdes 23. juli. Tre uger før er det stadig uklart, hvor mange fans der kommer ind. Foto: Koji Sasahara/Ritzau Scanpix
OL's åbningsceremoni afholdes 23. juli. Tre uger før er det stadig uklart, hvor mange fans der kommer ind. Foto: Koji Sasahara/Ritzau Scanpix

Har man som japaner billet til OL, kan man stadig ikke vide sig sikker på at blive lukket ind.

Med bare tre uger til sommerlegene lyder det endnu en gang fra arrangørerne, at den store sportsbegivenhed kan blive afholdt uden fans på lægterne.

Japans premierminister, Yoshihide Suga, nævnte torsdag, at tomme sæder kan blive en realitet på grund af en stigning i antallet af coronatilfælde i landet.

Og fredag kommer samme melding fra Seiko Hashimoto, som er præsident for OL i Tokyo, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Smittesituationen ændrer sig fra dag til dag, og det er stadig uvist, hvordan situationen kommer til at være.

- Men fra Tokyo 2020's perspektiv er det en mulighed at afvikle legene uden tilskuere, så vi forbereder os på ethvert scenarie, siger han.

Det vides endnu ikke, hvornår der er endegyldig klarhed over tilskuersituationen.

I juni skrev de japanske arrangører og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i en fælles pressemeddelelse, at diverse arenaer og stadioner maksimalt må fyldes med op til 50 procent af deres kapaciteter, men uanset størrelsen må der ikke være mere end 10.000 tilskuere til stede.

Såfremt OL bliver afviklet med tilskuere, bliver det kun med japanske fans. Ingen tilskuere fra udlandet har adgang til legene.

OL's åbningsceremoni finder sted 23. juli.