Australien afviser aftalt spil

Australiens udmelding om ikke at ville sende atleter til sommer-OL i 2020 var landets egen, siger komité

OL er udskudt til 2021. Foto: Issei Kato/Reuters
OL er udskudt til 2021. Foto: Issei Kato/Reuters

Australiens Olympiske Komité (AOC) afviser aftalt spil med Den Internationale Olympiske Komite (IOC) og Canadas Olympiske Komite (COC) angående udmeldingen om at trække sig fra sommer-OL i Tokyo.

Det skriver AOC natten til mandag dansk tid i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Pernille Blume fordriver dagene i coronaisolation i Marseille med kæresten Florent Manaudou. Foto: Tariq Mikkel Khan Svømning Pernille Blume deler frækt nøgenbillede

AOC meddelte mandag i sidste uge, at den ikke vil sende atleter til sommer-OL i Tokyo i 2020 grundet de komplikationer, som coronavirusudbruddet har skabt.

Udmeldingen kom, kort tid efter at Canadas Olympiske Komite bekræftede, at den ikke ville sende atleter.

De to afmeldinger har skabt spekulationer om, hvorvidt de to landes komitéer har talt sammen med IOC for at give den internationale komité mere magt til at få OL udskudt.

- Påstande, om at AOC's udmelding om at have bedt sine atleter forberede sig på et sommer-OL i 2021 blev lavet i samspil med IOC og COC, er fuldstændige forkerte, skriver AOC i en e-mail til Reuters.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto Spansk fodbold Kan se frem til stor bøde

Fredag afviste COC samme påstand.

- Den Internationale Olympiske Komité (IOC) blev ikke konsulteret og var ikke inde over beslutningen, fortalte COC fredag.

Tirsdag meldte IOC ud, at sommer-OL bliver udskudt til 2021.

De manglende indtægter gør ondt på mindre hold som Alfa Romeo og dets teamchef Fred Vasseur. Foto: Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix Sport Milliarder fosser ud: F1's mange hovedpiner