Annonce:
Annonce:

Danmark taber OL-finalen

Det danske holdforfølgelsesløb taber OL-finalen til Italien, der samtidig slår verdensrekord

Se de afgørende øjeblikke fra Danmarks finale i banecykling

Se de afgørende øjeblikke her.
Annonce:

De formåede at slå olympisk rekord i det indledende heat. De kom igen og besejrede Storbritannien efter det dramatiske styrt i semifinalen.

Men at slå Italien i OL-finalen kunne det danske 4000 meter-hold ikke.

Det bliver til sølv for Frederik Rodenberg, Rasmus Lund, Niklas Larsen og Lasse Norman Hansen - Danmarks anden ved legene i Tokyo.

Italien er olympisk mester og slår samtidig verdensrekorden med tiden 3.42.032 minutter - Danmark 3.42.198 minutter. Altså bare 0,166 sekund efter.

Finalen var, som tiderne fortæller, helt tæt. Italienerne fik den bedste start, men som tilfældet var mod Storbritannien tirsdag åd det danske hold sig ind på sin modstander og førte med fin margin, da der resterede 1000 meter.

Annonce:

Det forspring var nødvendigt, fordi Italien på de sidste runder har vist sig umulige at bide skeer med, da de smider Filippo Ganna forrest - og således også onsdag i OL-finalen, hvor de meter for meter nærmede sig og til allersidst kneb sig de fornødne hundrededele foran danskerne.

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Stort overblik: Sådan går det Danmark

Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter-holdet.

De fire danske ryttere leverede et brag af en finale, men italienerne var lige præcis bedre og satte tilmed verdensrekord.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Astrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Theresa Portela fik sølv i en tid, der blot var under to hundrededele hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: