Annonce:
Annonce:

De første ti danske atleter er udtaget til vinter-OL

Danmark sender ti curlingspillere af sted til vinterlegene i Beijing. Det giver mindst 18 kampe til danskerne

Madeleine Dupont er en af de ti udtagne curlingspillere til vinter-OL i Beijing. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Madeleine Dupont er en af de ti udtagne curlingspillere til vinter-OL i Beijing. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce:

Det begynder for alvor at dufte af vinter-OL, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udtaget de første ti atleter.

DIF satte tirsdag navne på de fem kvinder og fem mænd, der skal repræsentere Danmark i curlingturneringen ved vinter-OL i Beijing, der begynder 4. februar.

Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for den samlede danske OL-delegation i Beijing, håber på dansk curlingfeber hjemme i stuerne.

- Jeg tror ikke, at jeg træder nogen over tæerne ved at sige, at det er fantastisk, men også overraskende, at vi er repræsenteret med både kvinderne og mændene i OL-curlingturneringen i Beijing.

- Lige så positivt overraskede, vi er, lige så begejstrede og stolte er vi. Vi er sikret minimum 18 curlingkampe, som danskerne kan følge på skærmene fra Danmark.

Annonce:

- Og så håber vi naturligvis i vores stille sind på curlingfeber a la Nagano i 1998, hvor en masse danskere stod op om natten for at følge de danske curlingspillere, siger Mikkel Sansone Øhrgaard.

I japanske Nagano i 1998 vandt curlingkvinderne Danmarks første og indtil videre eneste danske medalje ved et vinter-OL.

Det kvindelige og mandlige hold skal kæmpe mod ni andre kvalificerede lande i hver af de to OL-curlingturneringer.

Kvinderne sikrede sig OL-billetterne ved VM i maj 2021, og skipper Madeleine Dupont har erfaring fra to tidligere vinter-OL - i canadiske Vancouver i 2010 og sydkoreanske Pyeongchang i 2018.

- Jeg havde aldrig troet, at deltagelse ved to OL kunne blive virkelighed, så at skulle afsted tredje gang er mere, end jeg turde drømme om.

- Men det vidner om årevis af hårdt arbejde og dedikation, så det bliver en sand fornøjelse at få mulighed for at spille i Beijing, siger Madeleine Dupont.

Ud over skipperen består holdet af søsteren Denise Dupont, Mathilde Halse, My Larsen og Jasmin Lander. Der er fire på banen ad gangen og en reserve.

Annonce:

Det mandlige danske curlinghold består af skipper Mikkel Krause, Mads Nørregaard Rasmussen, Henrik Holtermann, Kasper Wiksten og Tobias Thune.

Vinter-OL løber fra 4. februar til 20. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: