Annonce:
Annonce:

DIF-boss: Intet tyder på udskydelse af vinter-OL

Danmarks Idrætsforbund (DIF) ser frem til at få svar på coronasituationen i Beijing på onsdagens møde med IOC

Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), vil have svar på en række spørgsmål, når der onsdag er videomøde med Den Internationale Olympiske Komité (IOC). (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF), vil have svar på en række spørgsmål, når der onsdag er videomøde med Den Internationale Olympiske Komité (IOC). (Arkivfoto) Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce:

De danske atleter kan ufortrødent fortsætte deres forberedelser til næste måneds vinterlege i Beijing.

For vinter-OL ser ifølge Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ud til at blive afviklet efter planen i Beijing fra 4. til 20. februar trods coronapandemien.

Sådan lyder budskabet mandag fra Hans Natorp, formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Der er ingen indikationer af, at vi ikke skal af sted til vinter-OL. IOC er meget opmærksom på, at der bliver skabt en sikker coronaboble omkring atleterne, og vi læner os op ad IOC.

- Hvis IOC siger, at OL bliver afholdt, så kommer Danmark også til at deltage. Vi er i gang med vores forberedelser på fuldt tryk, og der er intet, der tyder på, at vinter-OL ikke kan afholdes, siger Hans Natorp.

DIF vil sammen med en række andre lande onsdag deltage i en videokonference med IOC, og her vil smittesituationen i Beijing blandt andet blive vendt.

Annonce:

- Vi har 100 procents opmærksomhed på atleternes sikkerhed. Vi vil gerne være helt klar på proceduren og retningslinjerne, hvis en af vores atleter skulle blive ramt af corona.

- Så vi klart kan fortælle dem, hvad der for eksempel er af karantæneregler i tilfælde af smitte. Det skal ikke være et overraskelsesmoment for os, siger Hans Natorp.

Stigende smitte i Danmark gør, at DIF-formanden er bekymret, men han er også sikker på, at atleterne er ekstra forsigtige inden afrejsen til Kina.

- Situationen er bekymrende med smitten herhjemme, hvor det går stærkt i øjeblikket. Men vi kender gamet. Vi ved, hvordan det er at være i en boble.

- Vi prøvede det under OL i Tokyo sidste år, hvor det gik virkelig godt med afviklingen - omstændighederne taget i betragtning.

- Så det er ikke nyt for os. Vi er trygge ved at være i en boble, og jeg er sikker på, at de kinesiske arrangører er meget omhyggelige, siger Hans Natorp.

Annonce:

Restriktionerne under vinter-OL betegnes som skrappere end under sommer-OL i Japan sidste år. Det gælder for alt i verden for atleterne om at undgå smitte, og de testes både før afrejse og ved ankomst til Kina.

- En af udfordringerne er, at vi skal ankomme uden corona. Vores atleter kan fortsætte deres forberedelser ufortrødent, men det er virkelig vigtigt, at vi agerer meget ansvarligt og undgår smitte - også inden afrejse.

- Men som sagt er vi trygge ved de rammer, som IOC sikrer omkring afholdelsen, siger Hans Natorp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: