Djokovic misser historisk Golden Slam

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic faldt helt sammen i sin OL-semifinale og tabte i tre sæt til tysker

Alexander Zverev og Novak Djokovic siger tak for kampen efter tyskerens trumf mod den serbiske verdensetter. Foto: Mike Segar/Reuters
Alexander Zverev og Novak Djokovic siger tak for kampen efter tyskerens trumf mod den serbiske verdensetter. Foto: Mike Segar/Reuters

Novak Djokovic har misset muligheden for at blive den første herrespiller, der vinder en Golden Slam.

Fredag tabte den serbiske verdensetter sin semifinale ved OL til den fjerdeseedede tysker, Alexander Zverev, med 6-1, 3-6, 2-6.

Djokovic så ellers ud til at have fuldstændig styr på kampen, da han brød tyskerens serv til 3-2 i andet sæt efter at have vundet første sæt suverænt.

Men Zverev slog tilbage med et øjeblikkeligt break og fandt storspillet frem med i alt otte vundne partier i træk.

Djokovic havde muligheden for at vinde en såkaldt 'Golden Slam', der er en OL-titel plus de fire store grandslams i samme år.

Serberen havde allerede gennemført tre femtedele af bedriften ved at vinde både Australian Open, French Open og Wimbledon tidligere i år, men må altså nu 'nøjes' med at jagte en 'Grand Slam' i US Open senere i år.

Tyskeren Steffi Graf er dermed fortsat den eneste singlespiller, der har vundet en 'Golden Slam'. Hun gjorde det i 1988.

Nedturen blev komplet for Djokovic senere fredag. Her tabte han sammen med makkeren Nina Stojanovic parrets semifinale i mixeddouble til det russiske par Elena Vesnina og Aslan Karatsev med 6-7, 5-7.

Djokovic har dermed to bronzekampe på sit program lørdag.