Dobbelt OL-guldvinder får karantæne i stor dopingskandale

Fire russiske bobslædekørere er blevet idømt to års karantæne. Deriblandt en dobbelt OL-guldvinder

Alexander Zubkov var fanebærer for Rusland i 2014. Foto: Ritzau Scanpix
Alexander Zubkov var fanebærer for Rusland i 2014. Foto: Ritzau Scanpix

Dopingskandalen i forbindelse med vinter-OL i Sotji i 2014 koster nu fire russiske bobslædekørere en lang karantæne.

Blandt de fire er Alexander Zubkov, der havde æren af at bære den russiske fane ind på det olympiske stadion i Sotji under indmarchen.

Zubkov har allerede fået annulleret sine resultater ved legene, men mangler ifølge Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fortsat at aflevere sine to guldmedaljer.

Ud over Zubkov er hammeren faldet over Alexander Kasyanov, Aleksei Pushkarev og Ilvir Khuzin.

Kvartetten har fået to års karantæne af Det Internationale Bobslæde- og Skeletonforbund og er således spærret til december 2020.

Dermed tilslutter forbundet sig en tidligere afgørelse fra sportsdomstolen CAS, som har fastslået, at de fire var en del af et organiseret dopingprogram under legene, hvor positive dopingprøver blev udskiftet med rene.

Karantænen gælder ikke kun deltagelse i konkurrencer, men også alle andre funktioner i sporten. For Zubkov betyder det, at han ikke må varetage sit hverv som præsident for Ruslands Bobslædeforbund.

Sagen kompliceres dog af en dom fra retten i Moskva, der i efteråret slog fast, at CAS-afgørelser ikke er gældende i Rusland. Derfor har 44-årige Zubkov hidtil kunnet blive siddende i præsidentsædet.

Mogens Palle er kommet i stormvejr på grund af n kommentar om Falster. Foto: Olivia Loftlund Boksning Boksebrag i fare efter kæmpe Palle-sviner: Vi trækker stikket

Nikola Karabatic i kamp mod Danmark under sidste års EM-slutrunde. Foto: Lars Poulsen Håndbold Officielt: Fransk verdensstjerne tjekker ind ved VM

Marcelo Bielsa har altid været en kontroversiel skikkelse og nu er han endnu engang kommet i stormvejr, efter anklager om spionage. Foto: AP Images Engelsk fodbold Fodboldorganisationer går ind i spionsag

Hannawald havde ikke meget fedt på kroppen, og beskriver sig selv som 'skind og ben'. Foto: Bongarts/Getty Images. Sport og Spil Chokerede med skrækbilledet: Kvinderne forgudede ham

11 kommentarer
Vis kommentarer