Annonce:
Annonce:

Emma Aastrand tager OL-bronze i 200 meter enerkajak

Emma Aastrand tog karrierens anden OL-medalje, da hun tirsdag formiddag lokal tid padlede bronzemedaljen hjem i 200 meter enerkajak

Se den helt tætte OL-finale her.
Annonce:

Danmark har fået endnu en OL-medalje, og det takket være en kraftpræstation af Emma Aastrand Jørgensen.

Tidligt tirsdag morgen dansk tid padlede den bomstærke lollik bronze hjem i 200 meter enerkajak med tiden 38,901 sekunder.

Det er hendes første OL-medalje i disciplinen, men anden gang hun tager metal med olympisk gravering. Ved OL i Rio kæmpede kajakstjernen sig til andenpladsen på 500 meter-distancen.

Aastrand forsøgte at række ud efter guldet på vandet ved det imponerende rostadion Sea Forest Waterway, men dertil var newzealandske Lisa Carrington  og spanske Teresa Portela for stærke modstandere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Emma og Teresa Portela krammer efter løbet, hvor spanieren fik sølv og danskeren bronze. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma og Teresa Portela krammer efter løbet, hvor spanieren fik sølv og danskeren bronze. Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Mens Carrington hurtigt fik et forspring, var der nærmest dømt dødt løb blandt de næste.

Annonce:

Danskeren fik en god start og lå hele tiden blandt de forreste og lignede ved første øjekast en sølvvinder, hvad arrangørerne da også dømte hende til som udgangspunkt.

Efter at have nærstuderet målfoto og tider blev det dog ændret til bronze, mens Portela fik sølv.

Læs Aastrands reaktion på den dramatiske afgørelse her.

Carrington var storfavorit og havde sat en tyk streg under den status allerede i semifinalen ved at sætte olympisk rekord i 38,127 sekunder.

I finalen var hun endnu hurtigere, og under en bagende sol vandt hun OL-guldet i tiden 38,120.sekunder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

Store forventninger
Aastrand gik ind til legene med dugfrisk EM-guld i bagagen på både 200 og 500 meter.

Det var bare to af mange årsager til, at hun var nævnt som et af de største danske medaljehåb i Tokyo.

Hun har været afslappet omkring det ydre pres og har udelukkende fokuseret på at gøre sit bedste på vandet.

Det fortalte Aastrand mandag, da hun første gang havde været i kajak-cockpittet under konkurrencerne ved OL.

Annonce:

- Jeg kan kun gøre mit bedste og ikke så meget andet: Jeg synes, jeg hviler i mig selv og tager ikke så meget ind af, hvad journalister og medier mener. I må jo sige og skrive, hvad I har lyst til. Jeg synes, jeg har de rigtige redskaber til at vige udenom og ikke gøre det til noget, der er værre, end det er.

På vandet denne tirsdag havde hun også de helt rigtige redskaber. Og nu har Aastrand selv skrevet sig i historiebøgerne.

Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter-holdet.

De fire danske ryttere leverede et brag af en finale, men italienerne var lige præcis bedre og satte tilmed verdensrekord.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Astrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Theresa Portela fik sølv i en tid, der blot var under to hundrededele hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: