Forrygende dansk bedrift var ikke nok

De danske løbere var glade for den danske rekord, som dog ikke rakte til en finale ved OL i Tokyo

Forrygende dansk bedrift var ikke nok

De danske stafetkvinder blev nummer syv og satte dansk rekord.

Det endte med dansk rekord, da de danske kvinders 4 x 100 meterhold natten til torsdag var med ved OL i Tokyo.

De fire løbere Mathilde U. Kramer, Astrid Glenner-Frandsen, Emma Beiter Bomme og Ida Karstoft klarede de i alt 400 meter i tiden 43,51 sekunder og skar dermed to tiendedele af den danske rekord, de satte i juni.

Det var imidlertid ikke nok til en finale. Danskerne sluttede næstsidst i deres heat, hvor kun de tre bedste gik videre. Alligevel var glæden tydelig hos løberne efter OL-debuten.

- Vi er lettede over, at vi slog dansk rekord. Vi kunne godt optimere lidt, men vi vidste godt, vi ikke kunne løbe i finalen, siger Mathilde U. Kramer til DR.

Netop Mathilde U. Kramer lagde ud på de første 100 meter. Det gjorde hun hæderligt, og alle depeche-skift sad lige i skabet.

Forrygende dansk bedrift var ikke nok

Ida Karstoft tog sig af de sidste 100 meter op ad langsiden og løb Danmark ind på syvendepladsen foran Trinidad & Tobago, som blev overhalet til allersidst.

- Jeg synes slet ikke, vi faldt igennem. De andre løb utrolig stærkt, og det er sgu fair nok, at vi ikke kom i finalen, siger Ida Karstoft.

Det var første gang i 73 år, at Danmark var med i disciplinen.

De danske kvinders 4 x 100 meterhold til OL bestod i første omgang af seks løbere. Mette Graversgaard blev dog skadet en uge inden torsdagens løb og måtte derfor trække sig.

Dermed var Mathilde U. Kramer, Ida Karstoft, Emma Beiter Bomme, Astrid Glenner-Frandsen og Louise Østergaard tilbage, og det blev altså sidstnævnte, der sad over i torsdagens heat.

Nu kan de danske løbere rejse hjem og arbejde frem mod OL i Paris om tre år.