Annonce:
Annonce:

Frederik Bjerrehuus får russiske klø

Den danske bryder Fredrik Bjerrehuus tabte til russiske Artem Surkov og er færdig ved OL i Tokyo

Annonce:

To kampe blev det til for Fredrik Bjerrehuus ved OL i Tokyo.

Den danske bryder tabte egentlig sin første kamp tirsdag, men fik alligevel mulighed for at komme i aktion igen, da modstanderen, ukrainske Parviz Nasibov, endte med at kvalificere sig til finalen.

Det gav Bjerrehuus en kamp mod russiske Artem Surkov om en plads i en bronzekamp.

Men danskeren lykkedes altså ikke med at få skovlen under russeren. Surkov vandt 7-0 og sendte Bjerrehuus ud af OL.

Danskeren kom tidligt bagud med det, der endte med at blive slutcifrene, 0-7, og så var Bjerrehuus under pres. Kom Surkov på 8-0, var kampen slut.

Det lykkedes danskeren at holde russeren fra at lave flere point. Desværre for Bjerrehuus kom han altså ikke selv på tavlen, så det var reelt aldrig tæt på dansk deltagelse i bronzekampen senere onsdag.

31-årige Bjerrehuus stillede op i 67-kiloklassen i græsk-romersk stil, hvor greb fra hoften og op er tilladt - modsat i fristil, hvor der må gribes over hele kroppen.

Efter Bjerrehuus' endegyldige exit tabte Nasibov og Surkov henholdsvis duellen om guld og bronze.

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL onsdag

Følgende danskere var i aktion onsdag ved OL i Tokyo:

---- ---- ---- ----

* Golf:

Kvinder, 1. runde: Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen. De to danskere fik en lovende start på den olympiske golfturnering. Nanna Koerstz Madsen ligger på en delt syvendeplads efter en første runde i to slag under par, hun er tre slag efter svenske Madelene Sagström, der indtager førstepladsen. Emily Kristine Pedersen brugte et enkelt slag mere end Nanna Koerstz Madsen og ligger som en delt nummer 16 efter første runde.

* Brydning:

67-kiloklassen, opsamling: Fredrik Bjerrehuus-Artem Surkov (ROC Rusland). Danske Bjerrehuus havde mulighed for at kæmpe sig til deltagelse i en bronzekamp, men tabte 0-7 til Surkov og er færdig ved OL efter to kampe og to nederlag.

* Kajak:

500 meter enerkajak, indledende: Emma Aastrand Jørgensen. Tirsdagens bronzevinder i 200 meter enerkajak roede sig sikkert videre til semifinalen, der ros torsdag, ved at blive nummer to i sit heat. Danskeren ror semifinale klokken 03.12 natten til torsdag dansk tid. Den olympiske finale ros klokken 05.29 torsdag morgen dansk tid.

* Banecykling:

4000 meter holdforfølgelsesløb, finale: Danmark-Italien. Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen blev akkurat slået i OL-finalen af Italien. Danskerne var favoritter, men Filippo Gannas sidste lille kilometer kunne Frederik Rodenberg i spids for Danmark ikke matche til sidst i finalen. Begge hold tilbagelagde de 4000 meter hurtigere end den nu tidligere verdensrekord, men Italien var altså 0,166 sekunder hurtigere end danskerne.

Kilder: Ritzau, tokyo 2020, DIF. olym.dk.

FAKTA: Verdensrekord er blevet forbedret markant over årene

Italiens banelandshold besejrede onsdag Danmark i duellen om guld i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Vindertiden lød på 3 minutter og 42,032 sekunder og var samtidig verdensrekord i disciplinen. En rekord, der er blevet forbedret markant gennem de seneste år.

Her er en række nedslagspunkter for udviklingen:

* 1993: 4.03,840 minutter (Australien: Aitken, O'Grady, O'Shanessy, Shearsby).

* 1996: 4.00,958 (Italien: Capelli, Citton, Collinelli, Trentini).

(én mellemliggende forbedring)

* 2000 (OL): 3.59,710 (Tyskland: Fulst, Bartko, Becke, Lehmann).

(én mellemliggende forbedring)

* 2003: 3.57,280 (Australien: Roberts, Lancaster, McGee, Brown).

(tre mellemliggende forbedringer)

* 2008 (OL): 3.53,314 (Storbritannien: Clancy, Manning, Thomas, Wiggins).

(tre mellemliggende forbedringer)

* 2016 (OL): 3.50,265 (Storbritannien: Clancy, Doull, Burke, Wiggins).

* 2018: 3.49,804 (Australien: Howard, Welsford, O'Brien, Porter).

(én mellemliggende forbedring)

* 2020: 3.46,579 (DANMARK: Norman Hansen, Johansen, Rodenberg, Lund).

* 2020: 3.46,203 (DANMARK: Norman Hansen, Johansen, Rodenberg, Lund).

* 2020: 3.44,672 (DANMARK: Norman Hansen, Johansen, Rodenberg, Lund).

* 2021 (OL): 3.42,032 (Italien: Consonni, Ganna, Lamon, Milan).

FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Cykelbanen blev stedet, hvor Danmark hentede den syvende OL-medalje i Japan.

Onsdag kørte Danmark finale i 4000 meter holdforfølgelsesløb. Danskerne kom til OL som storfavoritter, men i finalen var Italien akkurat hurtigst, hvorfor danskerne altså måtte tage til takke med sølv.

Dermed står Danmark nu noteret for to guldmedaljer, to sølvmedaljer og tre bronzemedaljer ved legene.

---- ---- ---- ----

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark var storfavorit forud for OL, men i finalen kørte Italien marginalt hurtigere. 0,166 sekunder lød forskellen på de to hold efter 4000 meter, som begge hold tilbagelagde hurtigere end den nu tidligere verdensrekord. Men Italien var altså hurtigst, og derfor måtte Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen nøjes med sølv.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Theresa Portela fik sølv i en tid, der var under to hundrededele af et sekund hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: