Fremtrædende IOC-medlem: OL bliver udskudt

IOC-medlem Dick Pound fortæller, at beslutningen om at udsætte OL allerede er truffet

Der bliver intet OL i 2020. Søndag udbad Den International Olympiske Komité, IOC, sig ellers fire ugers tænkepause til at vurdere omfanget af coronavirussens udbredelse, inden der kom en udmelding.

Men beslutningen om at udsætte legene i Tokyo er allerede taget. Det siger det fremtrædende IOC-medlem Dick Pound til USA Today.

- På baggrund af den information, IOC har, er udsættelsen blevet besluttet.

- Parametrene fremadrettet er ikke blevet fastlagt, men Legene starter ikke 24. juli, så meget ved jeg, siger Dick Pound, der peger på 2021 som det bedste alternativ.

Den udmelding nedtoner IOC-talsmand Mark Adams dog i samme medie.

- Det er ethvert IOC-medlems ret at fortolke den beslutning fra IOC-bestyrelsen, der blev annonceret i går (søndag, red.), siger Mark Adams.

Men der er ikke hvem som helst, der har taget bladet fra munden.

Canadiske Dick Pound har været med i IOC siden 1978 og blandt andet i flere omgange været vicepræsident og medlem af den magtfulde eksekutivkomité, lige som han har været præsident for det globale antidoping-agentur WADA.

Pound slår endvidere fast, at der kommer mere information i den nærmeste fremtid.

- Det kommer i etaper. Vi vil udsætte det her og begynde at tage os af alle konsekvenserne af at flytte det - og de er store, siger den 78-årige tidligere svømmer.

Midt i OL-kaos: IOC virker tonedøv i coronakrise

Dansk boss ikke i tvivl: OL bliver udsat

Dansk bøn: Udsæt OL!

IOC udskyder beslutning om OL