Annonce:
Annonce:

Ingebrigtsen henter guld til Norge

20-årige Jakob Ingebrigtsen satte olympisk rekord, da han vandt OL-guld i 1500-meterløb

Jakob Ingebrigtsen er olympisk mester i 1500-meterløb. Foto: Petr David Josek/Ritzau Scanpix
Jakob Ingebrigtsen er olympisk mester i 1500-meterløb. Foto: Petr David Josek/Ritzau Scanpix
Annonce:

Hedder man Ingebrigtsen og har norsk pas, er der en vis sandsynlighed for, at man også er en hurtig løber.

Det satte Jakob Ingebrigtsen en fed streg under, da han lørdag eftermiddag dansk tid vandt OL-guld i 1500-meterløb ved legene i Tokyo.

Den 20-årige nordmand brugte 3 minutter og 28,32 sekunder på at tilbagelægge distancen, hvilket er olympisk rekord og en forbedring af den tidligere rekord med over tre sekunder.

Ingebrigtsen havde sat endnu bedre tid, hvis han ikke skruede lidt ned for tempoet for at nyde triumfen med en knyttet næve på de sidste meter.

Lidt under et sekund efter krydsede kenyaneren Timothy Cheruiyot målstregen som nummer to akkurat foran briten Josh Kerr.

Forud for de sidste 100 meter overhalede nordmanden sin kenyanske konkurrent, og han øgede afstanden, så spændingen var helt væk på den sidste del af opløbet.

Ingebrigtsen kommer ud af en succesfuld løbefamilie, der har opnået store resultater på mellemdistancerne.

Jakobs 30-årige storebror, Henrik Ingebrigtsen, blev europamester på 1500-meteren i 2012, mens 28-årige Filip Ingebrigtsen blev europamester på distancen i 2016 og tog VM-sølv i 2017.

Men lørdag blev det altså lillebror-Ingebrigtsen, som sørgede for løbefamiliens største triumf. Tidligere har Jakob Ingebrigtsen vundet europamesterskabet på distancen. Det skete i 2018, hvor han også vandt EM-guld i 5000-meterløb.

De tre brødre er trænet af deres far, Gjert Ingebrigtsen.

FAKTA: Søndagens danskere i aktion ved OL

Følgende danskere skal i aktion søndag ved OL i Tokyo (danske tider):

---- ---- ---- ----

00.00: Atletik

Maraton: Abdi Uhlad, Thijs Nijhuis.

03.00: Banecykling

Omnium, kvinder: Amalie Dideriksen. Scratch, 7,5 kilometer (klokken 03.00), tempoløb, 7,5 kilometer (klokken 03.45), udskilningsløb (klokken 04.26), pointløb, 20 kilometer (klokken 05.25).

13.00: Afslutningsceremoni

Kilder: Ritzau, tokyo 2020, DIF. olym.dk.

FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Den uovervindelige baneduo Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vandt lørdag OL-guld i parløb.

Knap så godt gik det for håndboldherrerne som tabte OL-finalen 23-25 til Frankrig og måtte nøjes med sølv.

Danmark står nu noteret for 11 medaljer, og dermed har de danske atleter levet op til og overgået den målsætning på mellem otte og ti medaljer, som Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark satte før OL.

---- ---- ---- ----

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

Banecykling: Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv, parløb.

Danskerne stillede til start som OL-favoritter og levede op til de høje forventninger i den olympiske velodrom i Izu. Løbet blev dog en gyser helt til det sidste, da briterne i et desperat angreb på guldet forsøgte at snuppe en omgang, hvilket dog ikke lykkedes. Danmark endte med 43 point, mens Storbritannien og Frankrig begge havde tre point færre.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark var storfavorit forud for OL, men i finalen kørte Italien marginalt hurtigere. 0,166 sekunder lød forskellen på de to hold efter 4000 meter, som begge hold tilbagelagde hurtigere end den nu tidligere verdensrekord. Men Italien var altså hurtigst, og derfor måtte Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen nøjes med sølv.

Banecykling: Amalie Dideriksen og Julie Leth, parløb.

Danskerne var stærke i løbets sidste halvdel og tog sammen med de suveræne briter og russerne en omgang på feltet og dermed 20 point. Det blev afgørende. Briterne var stærkest fra start til slut og vandt guldet i suveræn stil foran danskerne og russerne.

Håndbold: Herrelandsholdet.

De forsvarende olympiske mestre formåede ikke at gentage triumfen fra Rio. I OL-finalen mod Frankrig spillede Danmark under niveau i omtrent 40 minutter og var bagud med seks mål. En dansk slutspurt skabte fornyet spænding, men symptomatisk for den danske indsats blev bolden smidt væk med få sekunder tilbage, da der var mulighed for en udligning. I stedet scorede Frankrig i et tomt mål og vandt finalen 25-23.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Teresa Portela fik sølv i en tid, der var under to hundrededele af et sekund hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 500 meter enerkajak.

Hun var skuffet efter tredjepladsen i 200 meter enerkajak, men efter bronzemedaljen i 500 meter enerkajak var glæden hos Emma Aastrand Jørgensen anderledes stor. Hun var kun sjettebedst halvvejs i finalen, men sejlede sig op på de sidste 250 meter og endte altså på tredjepladsen efter Lisa Carrington og Tamara Csipes.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: