Annonce:
Annonce:

Japansk OL-chef: Ny dato kan blive besluttet i denne uge

Der er endnu ikke sat en ny dato på det udskudte OL i Japan, men det peger i retning af OL-start i juli 2021

Yoshiro Mori, præsident for arrangørkomitéen bag Tokyo 2020, forventer en ny dato for det udskudte OL på plads allerede i denne uge. Foto: Issei Kato/Reuters
Yoshiro Mori, præsident for arrangørkomitéen bag Tokyo 2020, forventer en ny dato for det udskudte OL på plads allerede i denne uge. Foto: Issei Kato/Reuters
Annonce:

En ny dato for det udskudte sommer-OL kan komme i denne uge.

Ifølge Yoshiro Mori, præsident for arrangørkomitéen bag Tokyo 2020, kan det allerede i denne uge blive besluttet, hvornår OL i 2021 skal afvikles.

- Vi er nødt til hurtigt at beslutte en ny dato, siger Yoshiro Mori ifølge Reuters.

Han fortæller, at han forventer at modtage et opkald fra præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, i denne uge.

Det vil handle om planlægningen af det udskudte OL. Arrangørkomitéen i Japan har sendt to forslag med mulige datoer til IOC, og det er de forslag, der skal vurderes og diskuteres.

- Vi har masser af tid til at udveksle meninger, og efterfølgende forventer jeg, at alle når frem til en fælles beslutning, så vi kan se frem mod legenes succes med en stemme, siger Yoshiro Mori.

Annonce:

IOC har planlagt et bestyrelsesmøde mandag, oplyser en talsmand til AFP. Det kan bekræfte, at der er noget under opsejling omkring en ny dato. Talsmanden melder ikke om et bestemt tidspunkt for mødet.

I den seneste uges tid har de japanske arrangører haft adskillige samtaler med IOC om fordele og ulemper ved de forskellige datomuligheder i foråret og sommeren 2021.

I tirsdags i sidste uge besluttede IOC at udskyde legene i Tokyo fra 2020 til 2021 på grund af udbruddet af coronavirus, men den præcise dato er endnu ikke på plads.

Den japanske tv-station NHK oplyste søndag på baggrund af samtaler med anonyme kilder i den japanske arrangørkomité, at det udskudte OL sandsynligvis vil blive afviklet fra 23. juli til 8. august 2021.

Mandag var NHK endnu tydeligere i udmeldingerne - dog fortsat med anonyme kilder. Intet er officielt endnu.

Ifølge kilderne er IOC, den japanske OL-komité, myndighederne i Tokyo og Japans regering enige om en aftale, der betyder, at OL kan begynde 23. juli 2021.

Annonce:

Det ville i så fald være en enkelt kalenderdag tidligere - end det oprindeligt planlagte OL i 2020, som var sat til at begynde 24. juli.

Desuden oplyser NHK, at de paralympiske lege vil begynde 24. august 2021.

Også chefen for Italiens Olympiske Komité, Giovanni Malago, der er medlem af IOC, mener at vide, at OL vil blive afholdt fra 23. juli 2021.

- Jeg har en idé, og måske tager jeg fejl, men det tror jeg ikke, for jeg har talt med så mange venner.

- Jeg tror, at inden for kort tid vil IOC komme med datoen 23. juli 2021, så man faktisk bevarer det samme vindue, som var planlagt i år, siger Malago til den italienske tv-station Rai.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: