Kæmpe idrætsgren kan ryge af OL-programmet

Efter valget af en påstået gangster fra Usbekistan som midlertidig præsident risikerer det internationale bokseforbund at blive udelukket fra OL i Tokyo i 2020, advarer den internationale olympiske komité

Den irske verdensmester Michael Conlan stod ved legene i Rio i centrum for en af de mest kontroversielle episoder i bokseturneringen, da han trods klart overtag i sin kamp mod russeren Vladimir Nikitin tabte på point. Her giver Conlan dommerne fingeren. Foto: AP Photo/Jae C. Hong.
Den irske verdensmester Michael Conlan stod ved legene i Rio i centrum for en af de mest kontroversielle episoder i bokseturneringen, da han trods klart overtag i sin kamp mod russeren Vladimir Nikitin tabte på point. Her giver Conlan dommerne fingeren. Foto: AP Photo/Jae C. Hong.

Efter at have leveret åndeløs spænding, gyldne øjeblikke, frygtelige nederlag og pinlige skandaler ved de olympiske lege i over 100 år, risikerer boksesporten ved legene i Tokyo 2020 at blive sløjfet fra programmet.

Det står klart efter et møde i bestyrelsen i den internationale olympiske komité, IOC, i Pyeongchang i Sydkorea, som fra næste uge er vært for de olympiske vinterlege.

IOC-præsident Thomas Bach siger ifølge insidethegames.biz, at det internationale bokseforbund AIBA’s valg af usbekeren Gafur Rakhimov som midlertidig præsident er så betænkeligt, at IOC forbeholder sig ret til at udelukke AIBA fra sommerlegene i Tokyo i 2020.

Rakhimov er ifølge insidethegames.biz igen og igen i medierne i Usbekistan blevet udpeget som mafiaboss med tæt forbindelse til organiseret kriminalitet. Han er aldrig blevet tiltalt eller dømt, men hans blakkede ry får altså alligevel IOC til at trække en streg i sandet.

Medvirkende til komiteens bekymring er, at Rakhimov efter IOC’s overbevisning ikke er valgt på demokratisk vis, men er blevet ’installeret’ i embedet. AIBA er i forvejen under anklage for organisatorisk rod med uigennemsigtig økonomi, fravær af et troværdigt antidopingprogram samt en troværdig plan for udryddelse af aftalt spil.

- Vi er ekstremt bekymrede over den måde, AIBA bliver ledet på, siger Thomas Back ifølge insidethegames.biz.

- IOC-bestyrelsen er ikke tilfreds med den rapport, som AIBA har udarbejdet om ledelse og finansiering samt dommer- og doping-problemstillinger, siger Bach.

IOC har fortsat ikke ladet sig overbevise af AIBA om, at der ikke fandt matchfixing sted ved OL i Rio, og forbundet afventer stadig troværdige rapporter fra AIBA om en række tvivlsomme kendelser.

Irske Michael Conlon viser sin utilfredshed. Foto: AP/Jae C. Hong OL 2016 Gik amok efter 'skandaledom': Nu tilbyder femårig fan trøstepræmie

Mikkel Nielsen er en af to Olympia Odense-boksere, der skal forsøge at kvalificere sig til OL. (Privatfoto) Boksning Professionelle boksere får lov til at deltage ved OL

Professionel boksning i KB-hallen. 5.kamp. Jan Devos, Holland. Tom Bogs, Danmark. Foto: Erik Gleie Sport og Spil Husker du Tom Bogs, brødrene Bredahl og Jesper D? Sådan gik det alle de danske europamestre i boksning

Tatoveringen på Daniel Heinzes overarm fortæller meget om hans egen kriminelle historie, før han fandt en redningsplanke i bokseringen. For andre er turen gået den anden vej, og dommene er mange. Foto: Jakob Jørgensen Sport og Spil Mord, misbrug, vold og voldtægter: Danske prof-bokseres Hall of Shame

30 kommentarer
Vis kommentarer