Krisemøde klokken 12

En unavngiven embedsmand fra Japans regering siger til japansk medie, at sommer-OL i Tokyo bliver udskudt

Shinzo Abe må nok konstatere. at der ikke kommer OL i Tokyo til sommer. Foto: Issei Kato/Reuters
Shinzo Abe må nok konstatere. at der ikke kommer OL i Tokyo til sommer. Foto: Issei Kato/Reuters

Japans premierminister, Shinzo Abe, skal tirsdag holde møde med Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om sommer-OL i Tokyo.

Mødet finder sted telefonisk klokken 12.00 dansk tid mellem Shinzo Abe og IOC's formand, Thomas Bach, oplyser den japanske regering.

Ifølge det japanske medie Sankei forhandler parterne om at udskyde OL til sommeren 2021.

Se også: Forarger med bikini-foto: - Hjernedødt

En unavngiven topembedsmand fra den japanske regering siger i samme ombæring til Sankei, at OL i Tokyo bliver udskudt til sommeren 2021.

Legene kan dog ikke udskydes med mere end et år, da de i så fald vil ramle sammen med vinter-OL i Beijing i Kina i 2022, oplyser embedsmanden.

Sara Slott har, ligesom mange andre danskere, måtte tage alternative træningsmetoder i brug for at holde formen ved lige. Foto: Laura Bisgaard Krogh Sport og Spil OL-stjernens råd: Sådan holder du formen ved lige

Artiklen fortsætter under billedet..

Shinzo Abe og Thomas Bach skal drøfte situationen klokken 12. Foto: Issei Kato/Reuters
Shinzo Abe og Thomas Bach skal drøfte situationen klokken 12. Foto: Issei Kato/Reuters

Nyheden om mødet kommer, efter at USA's Olympiske og Paralympiske Komité (USOPC) natten til mandag dansk tid skrev i en pressemeddelelse, at de vil have sommer-OL i Tokyo udskudt grundet coronaviruspandemien. 

Det skete, på baggrund af at amerikanske atleter ikke mener, at de blandt andet kan træne på lige vilkår med andre atleter.

Se også: Dansk boss ikke i tvivl: OL bliver udsat

Mandag morgen sagde det mangeårige IOC-medlem Dick Pound til det amerikanske medie USA Today, at OL bliver udskudt.

- Det er ikke blevet besluttet, hvad der skal ske fremadrettet. Men legene kommer ikke til at begynde 24. juli, så meget ved jeg, sagde han.

Udmeldingen blev hurtigt nedtonet af talsmand for IOC Mark Adams.

- Det er ethvert IOC-medlems ret at fortolke den beslutning fra IOC-bestyrelsen, der blev annonceret i går (søndag, red.), sagde Mark Adams.

- Det er helt forfærdeligt at følge, hvad der sker i Italien. Jeg håber ikke, det bliver lige så slemt her, siger den 30-årige verdensmester. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Boksning - 19. mar. 2020 - kl. 06:37 Træder til i krisen: Hopper i sygeplejeuniformen

Søndag aften annoncerede IOC-formand Thomas Bach, at en udskydelse af OL er en mulighed, og at der træffes en beslutning inden for fire uger.

Hvis OL i Tokyo skubbes fra 2020 og et år frem, vil Det Internationale Atletikforbund, World Athletics, være villig til at flytte VM i atletik i 2021. Det meddelte det mandag aften.

Natten til mandag dansk tid meldte Canada ud som det første land, at det ikke vil deltage i sommer-OL, hvis det afholdes i juli.

Kort tid efter meddelte Den Australske Olympiske Komité (AOC), at den havde fortalt sine atleter, at de skal forberede sig på, at OL afholdes i sommeren 2021.

Se også: Hyggede sig med seks modeller: Nu er han i problemer

20 kommentarer
Vis kommentarer