Annonce:
Annonce:

Minimalt forspring sikrer Italien imponerende stafetguld

Med sejr i 4 x 100-meterløbet er Italien nu oppe på fem guldmedaljer i atletikdisciplinerne ved OL i Tokyo

Italienerne tog guld i 4 x 100-meterløbet foran Storbritannien. Foto: Phil Noble/Reuters
Italienerne tog guld i 4 x 100-meterløbet foran Storbritannien. Foto: Phil Noble/Reuters
Annonce:

Med en ny national rekord lykkedes det fredag Italien at vinde guld i endnu en sprintdisciplin ved OL.

Tidligere under OL vandt Marcell Jacobs på den individuelle 100-meterdistance, og fredag blev det også til guldmedaljer på 4 x 100 meter.

På de sidste få meter kastede Filippo Tortu overkroppen frem, og det var lige nøjagtig nok til, at Storbritannien blev henvist til andenpladsen med én hundrededel af et sekund.

Italienerne kom over målstregen efter 37,50 sekunder, mens Storbritannien var inde efter 37,51 sekunder.

Canada tog sig af bronzemedaljerne med en tid på 37,70 sekunder.

Der var helt stille på det olympiske stadion, inden startskuddet lød, og Japan kom rigtig godt fra start. Japanerne kiksede dog sit første depeche-skifte totalt og røg helt ud.

Annonce:

Inden sidste skift lå Storbritannien forholdsvis komfortabelt i front, men Filippo Tortu var lynende hurtig på de sidste 100 meter, og britiske Nethaneel Mitchell-Blake kunne simpelthen ikke holde italieneren bag sig.

Italien har haft et formidabelt OL på atletikstadion. Gianmarco Tamberi lagde ud med at vinde guld i højdespring, da han delte førstepladsen med Mutaz Essa Barshim fra Qatar.

Derefter vandt Marcell Jacobs 100-meterløbet, og så endte det med guld til Massimo Stano på mændenes 20 kilometer kapgang og Antonella Palmisano i samme disciplin hos kvinderne.

Danmark var med i de indledende heat på 4 x 100-meterløb natten til torsdag og gjorde det godt. Simon Hansen, Tazana Kamanga-Dyrbak, Kojo Musah og Frederik Schou-Nielsen satte ny dansk rekord med tiden 38,16 sekunder.

Det var dog ikke nok til finaleplads, og det frustrerede de danske løbere. Særligt fordi Japan gik videre til finalen på en tredjeplads med samme tid som Danmark i det andet indledende heat.

Annonce:

Den traditionelt sprintstærke nation USA var ikke med i finalen. Amerikanerne løb kun marginalt hurtigere end Danmark i det indledende heat, og det var ikke nok.

FAKTA: Lørdagens danskere i aktion ved OL

Følgende danskere skal i aktion lørdag ved OL i Tokyo (danske tider):

---- ---- ---- ----

00.54: Golf

Kvinder, 4. runde: Nanna Koerstz Madsen.

01.06: Golf

Kvinder, 4. runde: Emily Kristine Pedersen.

03.14: Kajak

500 meter firerkajak, semifinale: Emma Aastrand Jørgensen/Sara Corfixsen Milthers/Bolette Nyvang Iversen/Julie Frølund Funch.

05.19: Kajak

500 meter firerkajak, finale (klokken 05.19) eller B-finale (klokken 05.12): Emma Aastrand Jørgensen/Sara Corfixsen Milthers/Bolette Nyvang Iversen/Julie Frølund Funch.

09.55: Banecykling

Parløb, mænd: Michael Mørkøv/Lasse Norman Hansen.

14.00: Håndbold

Finale, mænd: Danmark-Frankrig.

Kilder: Ritzau, tokyo 2020, DIF. olym.dk.

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL fredag

Følgende danskere var fredag i aktion ved OL i Tokyo:

---- ---- ---- ----

* Golf

Kvinder, tredje runde: Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen. Den danske duo kunne ikke helt leve op til torsdagens fremragende takter. Men Emily Pedersen gik en runde med fire birdies, tre bogeys og en score i et slag under par. Det placerer hende som en delt nummer tre sammen med tre andre spillere. Hun har fem slag op til den førende amerikaner, Nelly Korda, og to slag op til andenpladsen. Nanna Madsen gik sin runde i et slag over par, og hun er delt nummer syv med to slag op til Emily Pedersen og de andre på tredjepladsen før de sidste 18 huller.

* Kajak

500 meter firerkajak: Emma Aastrand Jørgensen/Sara Corfixsen Milthers/Bolette Nyvang Iversen/Julie Frølund Funch. Den danske båd blev først nummer fem af seks både i sit indledende heat. I det følgende opsamlingsheat forbedrede kvartetten sig tidsmæssigt og sluttede som nummer seks af otte både. Det var akkurat nok til en plads i lørdagens semifinaler. Her dyster ti både om otte finalepladser.

* Banecykling

Parløb, kvinder: Amalie Dideriksen/Julie Leth. Efter en fremragende sidste halvdel af parløbet tog Dideriksen og Leth en imponerende sølvmedalje. Sammen med de suveræne briter og russerne tog de en omgang på feltet over halvvejs i løbet og dermed 20 point. Det blev afgørende, da de tre par endte med at tage medaljerne. Briterne var stærkest fra start til slut, kom først over stregen i 10 ud af 12 spurter og vandt guldet i suveræn stil foran danskerne og russerne.

Kilder: Ritzau, tokyo 2020, DIF. olym.dk.

FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Julie Leth og Amalie Dideriksen sikrede sig fredag sølvmedaljer i parløb på cykelbanen ved OL.

Danmark har nu to guldmedaljer, tre sølvmedaljer og fire bronzemedaljer ved legene i den japanske hovedstad, Tokyo.

Dermed har de danske atleter levet op til den målsætning på mellem otte og ti medaljer, som Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark satte før OL.

Og Danmark er også sikret en tiende medalje, idet håndboldherrerne spiller OL-finale lørdag.

---- ---- ---- ----

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark var storfavorit forud for OL, men i finalen kørte Italien marginalt hurtigere. 0,166 sekunder lød forskellen på de to hold efter 4000 meter, som begge hold tilbagelagde hurtigere end den nu tidligere verdensrekord. Men Italien var altså hurtigst, og derfor måtte Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen nøjes med sølv.

Banecykling: Amalie Dideriksen og Julie Leth, parløb.

Danskerne var stærke i løbets sidste halvdel og tog sammen med de suveræne briter og russerne en omgang på feltet og dermed 20 point. Det blev afgørende. Briterne var stærkest fra start til slut og vandt guldet i suveræn stil foran danskerne og russerne.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Teresa Portela fik sølv i en tid, der var under to hundrededele af et sekund hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 500 meter enerkajak.

Hun var skuffet efter tredjepladsen i 200 meter enerkajak, men efter bronzemedaljen i 500 meter enerkajak var glæden hos Emma Aastrand Jørgensen anderledes stor. Hun var kun sjettebedst halvvejs i finalen, men sejlede sig op på de sidste 250 meter og endte altså på tredjepladsen efter Lisa Carrington og Tamara Csipes.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: