OL-chef 'ekstremt bekymret' over virus

Udbruddet af coronavirus kan lægge en dæmper for OL's momentum, frygter japansk OL-chef

Video/redigering: DR Nyheder/Reuters via Ritzau Scanpix/Anders Olsen

Den administrerende direktør for OL i Tokyo, Toshiro Muto, er "ekstremt bekymret" for, hvilken indflydelse udbruddet af coronavirus potentielt kan have på sommerens lege.

Det siger OL-chefen onsdag før et møde i Den Internationale Paralympiske Komité (IPC).

- Vi er meget ekstremt bekymret, i den forstand at spredningen af den smittende virus kan lægge en dæmper på OL's momentum, siger Toshiro Muto ifølge nyhedsbureauet AFP.

OL-chef Toshiro Muto er bekymret. Foto: Behrouz Mehri/Ritzau Scanpix
OL-chef Toshiro Muto er bekymret. Foto: Behrouz Mehri/Ritzau Scanpix
 

- Jeg håber, at den kan blive nedkæmpet hurtigst muligt. Vi har planer om at samarbejde med IOC (Den Internationale Olympiske Komité, red.), IPC, regeringen og bystyret i Tokyo for at komme sygdommen til livs.

I IOC maner man til besindighed.

- Vi har fuld tiltro til, at de relevante myndigheder, især i Japan, Kina og Verdenssundhedsorganisationen (WHO), vil tage de nødvendige skridt for at håndtere situationen, siger en IOC-talsmand ifølge AFP.

- Forberedelserne til OL i Tokyo fortsætter som planlagt.

Coronavirus er blevet bekræftet i mere end 20 lande. Sygdommen har været skyld i næsten 500 dødsfald og mindst 24.000 kinesere er smittet.

Se også: Jubler over OL: Der er en verden til forskel

Det er i Tokyo Tatsumi International Swimming Center, der er fundet asbest. Foto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix OL - 1. jan. 2020 - kl. 16:35 Alvorlig OL-alarm: Fund af giftigt materiale

Pita Taufatofua fra Tonga var tydeligt begejstret under afslutningsceremonien ved vinter OL i Sydkorea. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP OL - 15. maj. 2018 - kl. 11:40 OL-atlet smeltede pigehjerter på stribe: Nu er han afsløret i snyd

Den nye virus kan være et problem for OL. Foto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix
Den nye virus kan være et problem for OL. Foto: Kim Kyung-Hoon/Ritzau Scanpix
 

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere