Olympisk galskab? Arvefjender vil danne fælles hold

Nordkoreanerne overvejer tilsyneladende et forslag om et fælles koreansk ishockeyhold med OL-værtslandet

Forholdet mellem Nordkorea og Sydkorea tøede en smule op, da repræsentanter mødtes forud for det kommende vinter-OL. TV: AP

Nordkorea overvejer Sydkoreas forslag om et fælles kvindeligt ishockeyhold ved næste måneds vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang.

Det fortæller nordkoreanske embedsmænd fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge nyhedsbureauet Yonhap lørdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Meldingen kommer, efter at Sydkoreas vicesportsminister fredag fortalte, at Sydkorea har foreslået, at de to lande deltager med et fælles kvindeligt ishockeyhold.

Forslaget blev ifølge nyhedsbureauet AFP stillet tirsdag, da de to lande mødtes. Her bekræftede Nordkorea, at landet har tænkt sig at deltage i vinter-OL.

- Vi kom med flere forslag. Blandt andet at lave et fælles kvindeligt ishockeyhold og gå ind sammen under åbningsceremonien, sagde Sydkoreas vicesportsminister, Roh Tae-Kang, fredag ifølge Yonhap.

Som situationen er nu, er der kun to nordkoreanske deltagere ved OL, og det er to kunstskøjteløbere. De har kvalificeret sig, men de nåede ikke at tilmelde sig i tide.

Men IOC har ifølge AFP udvist velvilje i sagen og meldt ud, at komitéen vil overveje at dele wildcards ud til andre nordkoreanske atleter.

Ny afgørelse åbner for europæisk Superliga

Fodboldtalent blev kun 20 år - døde af kræft i benet

Kuk kuk i Nordkorea: Norsk landstræner har aldrig trætte spillere