Otte guldbud: Varme danskere på forventningsbørsen – Ekstra Bladet
OL
Annonce:

 

BANELANDSHOLDET, CYKLING

Den absolut størst chance for dansk OL-guld findes formentlig på Izu Velodrome, der danner base for banecykling.

I 4000 meter holdforfølgelse er den danske kvartet med Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund Pedersen, Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen storfavoritter til at indtage øverste trin på podiet.

Og det er ikke så underligt, at både eksperter og bookmakere kigger den vej. De danske watt-konger er regerende verdensmestre i disciplinen og var totalt dominerende, da de tog titlen i februar.

I finalen kom guldet tilmed i hus ved at smadre verdensrekorden – som danskerne i øvrigt selv havde sat i indledende runde ved samme mesterskab ...

 

 

VIKTOR AXELSEN, BADMINTON

Fynboen mangler kun OL-guld til samlingen, men han får kam til sit hår, når storfavoritten Kento Momota sandsynligvis venter i semifinalen. 27-årige Axelsen er bookmakernes bedste bud på en udfordrer til japaneren, men man skal heller ikke afskrive Anders Antonsen, der først kan møde Axelsen eller Momota i en eventuel finale.

 

 

JESPER HANSEN, SKEETSKYDNING

Skarpskytten fra Svebølle er med for tredje gang og har femtepladsen fra 2016 som foreløbig bedste OL-resultat, men den 40-årige sjællænder har tidligere vundet VM-guld i 2013 og EM-guld i 2018. Lerduernes skræk handles som et varmt medaljebud på forventningsbørsen.

 

HÅNDBOLDLANDSHOLDET

Danmark fik en gylden lodtrækning og slap for Frankrig, Norge, Tyskland og de spanske europamestre i den indledende gruppe, hvor modstanderne er Japan, Egypten, Bahrain, Portugal og de tabende svenske finalister fra VM-triumfen i Kairo i januar.

Problemet med ’lette’ grupper er, at modstanderen bliver tilsvarende ond i kvartfinalerne, hvor holdene krydser 1-4, 2-3 og så videre. Alt det, man slipper for fra start, kommer væltende i knockout-fasen!

Danmark har vundet to VM-guldmedaljer siden triumfen i Rio – men Nikolaj Jacobsen og hans mænd skal også nedkæmpe ’Danmark-syndromet’, der består i dårlige præstationer i slutrunder efter guldmedaljer.

Desuden voldte Japan problemer ved VM i januar uden at stille i stærkeste opstilling, og Egypten er et mandskab, der vil præge håndbolden de næste mange år. VM-værterne tvang danskerne tæt på afgrunden i januar, da Mikkel Hansen så rødt og Danmark med coolness og held vandt kvartfinalen efter to gange forlænget spilletid og straffekast i et harpiks-historisk drama.

Danskerne er slidte efter en komprimeret corona-sæson, men det gælder også for de svenske, norske, tyske og franske modstandere.

Niklas Landin er på toppen, og forsvaret med Henrik Møllgaard som kaptajn rockede stabilt i testen mod Frankrig. Mikkel Hansen plejer at peake, når der skal spilles stort, og Danmark har med virtuoser som Mathias Gidsel, og specialister som Morten Olsen, Jacob Holm og flere andre både en god hånd og stærke jokere.

 

ANNE-MARIE RINDOM, SEJLSPORT

Den 30-årige østjyde er ved at have rutinen, eftersom hun deltager ved sit tredje OL i træk og hentede en bronzemedalje for fem år siden i Rio de Janeiro. Meritlisten rummer også VM-guld i 2015 og såvel EM- som VM-guld anno 2019 i Laser Radial – laserjollens ’lillesøster’.

 

PERNILLE BLUME, SVØMNING

Som regerende olympisk mester vil der selvsagt være store forventninger til Pernille Blume, som kommer på en vanskelig opgave i forsøget på at forsvare guldet i 50 meter fri. Favoritfeltet i kampen om medaljerne synes tættere end nogensinde.

Den 27-årige triumfator fra Rio møder formentlig størst modstand i skikkelse af den svenske legende Sarah Sjöstrøm og hollandske Ranomi Kromowidjojo, ligesom den australske duo Cate Campbell og Emma McKeon også har strålet på distancen i år.

Det samme har Blume heldigvis, og ved EM i maj noterede hun sig for sin årsbedste på distancen med tiden 24,06 sekunder – hvilket var en hundrededel hurtigere end guld-bedriften for fem år siden.

 

 

SVERRI NIELSEN, SINGLESCULLER

Den brølstærke færing vandt EM i oktober 2020 og tæller ifølge eksperternes vurdering som favorit til OL-guldet – dog nok et enkelt åretag efter Oliver Zeidler. Tyskeren tog VM-guldet i 2019 foran den 27-årige færing og blev også europamester i april i år, hvor Sverri Nielsen måtte nøjes med sølv.

 

 

EMMA ASTRAND JØRGENSEN, KAJAK

Hun OL-debuterede i Rio de Janeiro med en overraskende sølvmedalje i 500 meter enerkajak efter en finish, hvor der måtte målfoto til at afgøre plads to, tre og fire. Den 25-årige lollik har tilsyneladende ramt formen perfekt, for hun var aldeles suveræn på både 200 og 500 meter ved EM i Poznan i juni, hvor hun også ydede sit i bronzemedaljen i firerkajak over 500 meter.

 

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Se beskederne

En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce: