Annonce:
Annonce:

Rene Holten misbruger næstsidste OL-chance

René Holten Poulsen sluttede som nummer fem i finalen i OL-kvalifikationen i Ungarn

René Holten Poulsen har en chance tilbage for at kvalificere sig til karrierens fjerde OL. (arkiv) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
René Holten Poulsen har en chance tilbage for at kvalificere sig til karrierens fjerde OL. (arkiv) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Annonce:

Kajakroeren René Holten Poulsen har nu kun et skud tilbage i bøssen til at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Den 32-årige dansker blev nummer fem i torsdagens OL-kvalifikationsfinale i 1000 meter enerkajak. Her var der kun to billetter til legene på højkant.

- Overall roede jeg et okay løb, selv om min start ikke var så god. Men jeg er virkelig skuffet over resultatet og er træt af skulle en tur til Rusland nu, siger René Holten i en pressemeddelelse fra Dansk Kano & Kajak Forbund.

Det så ellers godt ud for Holten halvvejs gennem løbet. Efter en beskeden start havde han arbejdet sig op gennem feltet og lå ved 500-metermærket på en klar andenplads efter belgieren Artuur Peters.

Men danskeren havde tilsyneladende ikke disponeret sine kræfter helt korrekt. Mens Peters holdt føringen til mål, mistede Holten fart og blev mod slutningen overhalet af flere konkurrenter.

Annonce:

Ifølge danskeren spillede vinden en stor rolle, og han var ikke tilfreds med banefordelingen.

- Selv om det ikke var min bedste performance, så er det ærgerligt, at de ikke seeder de bedst kvalificerede til de bedste baner, når der er så store banefordele på grund af vinden som i dag, for det gik hårdt ud over bane 1, 2, 3, 4 og 5, siger han.

Han kunne se franskmanden Guillaume Burger tage den anden OL-plads, mens Holten selv nærmest opgav at padle og gled over målstregen til en ubrugelig femteplads.

Efter den skuffelse er han nu tvunget til en tur til russiske Barnaul i næste uge for at jage den allersidste OL-mulighed. Nemt bliver det dog ikke. Der er kun én plads tilbage at kæmpe om.

- Nu har jeg en chance mere i Rusland på torsdag og fredag, og jeg skal hurtigst muligt ovenpå igen mentalt, så jeg kan give den det sidste i Rusland. Det håber jeg er nok, lyder det fra René Holten.

Annonce:

Rene Holten Poulsen har været med ved de seneste tre olympiske lege. Størst succes havde han i debuten i 2008, hvor han sammen med Kim Wraa vandt sølv i toerkajak.

Han var regnet som et af Danmarks største medaljehåb før OL i Rio de Janeiro for fem år siden, men floppede i finalen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: