Skidronningen spredte bedstefars aske ved OL

Lindsey Vonn ærede et ønske fra sin bedstefar og efterlod ham i Sydkorea

Lindsey Vonn har sat utallige rekorder inden for alpint skiløb. OL i Pyeongchang blev ingen succes. Foto: Gabriele Facciotti/AP
Lindsey Vonn har sat utallige rekorder inden for alpint skiløb. OL i Pyeongchang blev ingen succes. Foto: Gabriele Facciotti/AP

Lindsey Vonn kommer hjem med lettere bagage end hun ankom med til OL i Pyeongchang, og det skyldes ikke alene den magre medaljehøst.

Skidronningen valgte nemlig at ære sin afdøde bedstefar, Don Kildow, ved at sprede hans aske på en skråning i nærheden af den olympiske styrtløbs-løjpe.

Don Kildow var udstationeret i området i to år under Koreakrigen, hvor han hjalp til med at bygge veje og anden infrastruktur.

Oplevelsen var en vigtig del af Don Kildows liv, og Lindsey Vonn havde håbet på, at han ville være i stand til at opleve OL. Men bedstefaderen døde i november, så den amerikanske skiløber besluttede i stedet, at ære bedstefaderen ved at medbringe hans jordiske rester og sprede dem efter hans ønske.

- Jeg ved, at det ville betyde meget for ham at være tilbage. En del af ham er i Sydkorea for evigt, fortalte Lindsey Vonn til Associated Press.

Hun udførte ritualet for nogle dage siden, og selv om OL ikke blev nogen succes, så føler Lindsey Vonn alligevel, at hun har fået noget vigtigt ud af sin deltagelse.

- At få muligheden for at konkurrere til hans ære ved dette OL betyder meget for mig. Jeg gjorde alt jeg kunne for at vinde for ham. Jeg fik en bronzemedalje, som altid vil betyde meget for mig, og jeg tror han havde været stolt af det, sagde Lindsey Vonn til ESPN.

En ærgerlig Lindsey Vonn måtte udgå i sit sidste løb. Foto: AP OL 2018 Sidste OL-løb: Skilegenden Vonn i kæmpe fiasko

USA's alpine skidronning Lindsey Vonn oser langt væk af. Hun er bestemt ikke kedelig (Foto: All Over Press) OL Lumre lege: OL sætter fræk kondom-rekord

Sport og Spil Så du også med? Her var de smukkeste atleter ved vinter-OL

2 kommentarer
Vis kommentarer