Annonce:
Annonce:

Styrt på styrt: Dansk ikon ude af OL

Rune Glifberg var ikke i nærheden af en plads i finalen, da han natten til torsdag fik sin OL-debut i Tokyo

Highlights: Rune Glifbergs OL-eventyr sluttede desværre alt for tidligt
Annonce:

Det var slut, nærmest før det begyndte.

Det 46-årige ikon Rune Glifberg nåede ikke den finale, han havde håbet på, da han natten til torsdag deltog i skateboard-disciplinen park ved OL i Tokyo.

Rune Glifberg styrtede i alle sine tre gennemløb og kom dermed ikke i nærheden en score, der kunne sikre ham en af de otte pladser i finalen.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

I parkdisciplinen dyster skaterne på en udhulet bane, en såkaldt bowl, med avancerede kurver og stejle sider på mellem 1,5 og 3 meter. På 45 sekunder gælder det om at lave tricks og samle op mod 100 point.

Efter flere dages spænding var Rune Glifberg tydeligt begejstret, da han blev præsenteret forud for konkurrencen, og da han som første mand på brættet kørte ned i bowlen, satsede han stort i det første gennemløb.

Annonce:

Nervøsiteten så dog ud til at spille ham et puds. Allerede anden gang han var oppe at flyve, gik det galt.

Glifberg missede sit trick og styrtede, hvilket var tilfældet for flere andre skatere i første gennemløb. Derfor måtte Glifberg nøjes med 6,24 ud af maksimalt 100 point.

I andet gennemløb gik det bedre for det danske ikon. Han nåede igennem flere af de ting, han havde forberedt, men styrtede igen. Andet gennemløb rakte til 37,61 point.

I tredje gennemløb gik det igen hurtigt galt, og det, Glifberg nåede at levere, var blot nok til 6,11 point.

Dermed var hans andet gennemløb det bedste, og det var derfor det, der skulle bestemme, om han kom i finalen. Men de 37,61 point, han opnåede der, var ikke i nærheden af at være nok.

18-årige Keegan Palmer fra Australien endte med at vinde park-konkurrencen med en score på 95,83 i finalen. Brasilianske Pedro Barros tog sølvet, mens amerikanske Cory Juneau endte som treer.

Annonce:

46-årige Rune Glifberg skrev sig dog ind i historiebøgerne blot ved at stille op. Han var således den ældste debutant ved OL i Tokyo.

Det er første gang, skateboarding er på OL-programmet, og Rune Glifberg erklærede tidligt, at han ville med. Da det lykkedes, meldte han ud, at han satsede på at nå finalen - så godt gik det dog ikke.

Det danske skateboard-ikon har vundet medaljer siden begyndelsen af 1990'erne og har blandt andet kæmpet med legenden Tony Hawk.

I løbet af karrieren har han vundet de prestigefyldte X Games to gange. Det skete i 2008 og 2009, hvor karrieren og niveauet nåede sit højeste.

FAKTA: Sådan kom Danmarks OL-medaljer i hus

Emma Aastrand Jørgensen bidrager massivt til den danske medaljehøst ved OL i Tokyo.

Natten til torsdag tog hun sin anden bronzemedalje, da hun var med i finalen i 500 meter enerkajak.

Danmark har nu to guldmedaljer, to sølvmedaljer og fire bronzemedaljerne ved legene i den japanske hovedstad.

Dermed har de danske atleter levet op til den målsætning på mellem otte og ti medaljer, som Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark satte før OL.

---- ---- ---- ----

Her er et overblik over de danske medaljer ved legene i Tokyo:

* Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom.

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Især rivalen Marit Bouwmeester pressede danskeren, men hollænderen måtte slutteligt nøjes med bronzen.

Badminton: Viktor Axelsen.

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long, der kom til OL som regerende olympisk mester. Den titel tilhører nu danskeren, der ikke levnede en ellers velspillende Chen Long nogen chance i finalen. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og også finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12.

* Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen.

Danskeren rejste sig fornemt efter en halvskidt start på OL. Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock, der var helt suveræn med 59 træffere ud af 60 mulige i finalen.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark var storfavorit forud for OL, men i finalen kørte Italien marginalt hurtigere. 0,166 sekunder lød forskellen på de to hold efter 4000 meter, som begge hold tilbagelagde hurtigere end den nu tidligere verdensrekord. Men Italien var altså hurtigst, og derfor måtte Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen nøjes med sølv.

* Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand.

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medaljevinder, men imponerede ved OL. I det indledende heat og i semifinalen blev det til henholdsvis en første- og en andenplads, og så var finalebilletten hjemme. I kampen om medaljerne lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og holdt sig altså der helt frem til målstregen.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri.

Den danske svømmestjerne var spået til at tage endnu en olympisk medalje, om end hun denne gang måtte svømme under mere bevågenhed og større pres end i Rio for fem år siden. Det tøjlede danskeren fint, og hun blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Hun var 0,14 sekunder fra Sarah Sjöström på andenpladsen og 0,4 sekunder fra Emma McKeon på førstepladsen.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak.

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. På sprintdistancen satte hun næstbedste tid i semifinalerne, hvilket hun næsten fulgte op i finalen. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Lisa Carrington tog guldet suverænt, mens Teresa Portela fik sølv i en tid, der var under to hundrededele af et sekund hurtigere end Emma Aastrand Jørgensens tid.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 500 meter enerkajak.

Hun var skuffet efter tredjepladsen i 200 meter enerkajak, men efter bronzemedaljen i 500 meter enerkajak var glæden hos Emma Aastrand Jørgensen anderledes stor. Hun var kun sjettebedst halvvejs i finalen, men sejlede sig op på de sidste 250 meter og endte altså på tredjepladsen efter Lisa Carrington og Tamara Csipes.

Kilder: Ritzau, DIF.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: