Vildt OL-styrt: Brutalt uheld i tikampen

Belgiske Thomas Van der Plaetsen måtte forlade i OL efter noget af et uheld

Vildt OL-styrt: Brutalt uheld i tikampen

Kæmpe dramatik i tikampen: Van der Plaetsen vrikker om, falder og køres væk i kørestol

Natten til mandag gik mændenes tikamp ved OL i Tokyo i gang. Desværre for belgiske Thomas Van der Plaetsen blev det en kort fornøjelse, da han allerede måtte udgå i konkurrencens anden disciplin, som var længdespring.

Belgieren, der ellers så godt ud i sit tilløb, vred om på sit ene knæ, da han skulle sætte af til sit spring, og han mistede derfor al form for balance. Den 30-årige belgier røg med fuld fart ned i sandet med hovedet først, hvor han i et par sekunder blev liggende i smerte og afmagt.

Efterfølgende blev Thomas Van der Plaetsen kørt væk i en kørestol fra arenaen, efter han havde modtaget behandling på stedet. Dermed var OL slut for belgieren på en af de værst tænkelige måder.

Belgieren måtte forlade OL i en kørestol efter et grimt uheld. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
Belgieren måtte forlade OL i en kørestol efter et grimt uheld. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix
 

Blev ramt af testikelkræft
30-årige Van der Plaetsen blev tilbage i 2014 diagnosticeret med testikelkræft, men den belgiske altet kom senere tilbage til sporten efter en succesfuld behandling. I 2016 kunne han fejre sit comeback på bedste vis, da han blev europamester i tikamp ved EM i atletik i Amsterdam.

Efter de første tre discipliner i tikamp fører canadiske Damian Warner foran landsmanden Pierce Lepage. Ashley Moloney fra Australien ligger i øjeblikket på en tredjeplads.