Opsigtsvækkende doping-undskyldning: 'OL-atleter dyrkede sex'

Kvindelige ishockeyspillere har afleveret dopingprøver med mandligt dna, fordi de har dyrket sex tæt på prøvetagningen, siger berygtet tidligere sportsminister i Rusland

Tidligere sportsminister Vitalij Mutko er i dag vicepremierminister i Rusland. Foto: AP.
Tidligere sportsminister Vitalij Mutko er i dag vicepremierminister i Rusland. Foto: AP.

Den såkaldte McLaren-rapport om statsautoriseret doping i Rusland konkluderede i december, at over 1000 russiske atleter har været involveret i systematisk svindel, men rapporten gør visse atleter uret. Det hævder den tidligere russiske sportsminister Vitalij Mutko, hvis ministerium i rapporten hævdes dybt involveret i det organiserede bedrag.

I et opsigtsvækkende forsvar for russisk sport hævder Mutko, som i dag er vicepremierminister i Rusland, at visse atleter alene har afleveret suspekte dopingprøver, fordi de har dyrket sex forud for prøvetagningen.

Det gælder to kvindelige ishockeyspillere, som ved OL i Sochi i 2014 forsynede dopingkontrollen med fysiologisk data, som kun kunne stamme fra mænd. McLaren-rapporten konkluderer, at de to kvinders dopingprøver af den russiske delegation med fuldt overlæg er blevet ombyttet med rene prøver - som altså uheldigvis for Rusland og landets omdømme tilhørte mænd.

Dette afviser Mutko blankt, skriver insidetehgames.biz.

- Hvis en kvinde har sex med en mand, og derpå inden for fem dage gennemgår en dopingkontrol, vil prøven indeholde mandlige hormoner, og den vil vække mistanke, siger Mutko til det russiske website championat.com ifølge insidethegames.biz.

Mutko bygger tilsyneladende sin påstand på vestlige atleters succes med at bortforklare positive prøver med nærkontakt med personer af det modsatte køn.

- Hvis en kvinde tager et forbudt middel og derpå kysser en mand, så kan det resultere i en skandale, hvor manden bliver udpeget som dopet, siger Mutko.

Insidethegames.biz refererer to sager, hvor vestlige atleter er sluppet for dopingsager efter at være blevet testet positive for kokain. Den canadiske stangspringer Shawnacy Barber blev før OL i Rio testet positiv for kokain, men han fik lov alligevel lov at stille op, idet han forklarede, at han havde kysset en kvinde, der var påvirket af kokain.

Samme forklaring brugte den franske tennisspiller Richard Gasquet, da han blev testet positiv for kokain i 2009, og han slap ligeledes for straf.

At en kvinde også skulle kunne optage mandligt dna ved et samleje, og at det siden skulle kunne forvrænge data i en dopingkontrol, regner den svenske antidopingekspert Arne Ljungqvist for umuligt.

- Det tror jeg virkelig ikke på. Dna er vældigt personligt, og man deler det ikke i et seksuelt forhold, siger professor Ljungqvist til den svenske avis Expresssen.

Se også: Ny rystende rapport: Mere end 1000 russere deltog i statsstøttet dopingprogram

Se også: Rusland er uværdig som VM-vært

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere