Raser mod racistisk legende: Hvordan kan han sige det om mit ufødte barn?

Den amerikanske superstjerne vil ikke finde sig i nedladende bemærkninger om sit ufødte barn

Det Internationale Tennisforbund (ITF) meddelte efter den opførsel, at Nastases akkreditering til Fed Cup-turneringen er inddraget, så han ikke kan deltage mere. Foto: AP
Det Internationale Tennisforbund (ITF) meddelte efter den opførsel, at Nastases akkreditering til Fed Cup-turneringen er inddraget, så han ikke kan deltage mere. Foto: AP

Den rumænske tennislegende og tidligere verdensetter, Ilie Nastase, er kommet i voldsomt stormvejr, efter at han ved weekendens Fed Cup bragte sig selv i fokus.

Nastase er kaptajn for den kvindelige rumænske tennislandshold, og forud for weekendens opgør mod Storbritannien blev Nastase ifølge flere medier citeret for at sige følgende om tennisstjernen Serena Williams' graviditet:

- Lad os se, hvilken farve det (barnet, red.) får. Chokolade med mælk?

Den kommentar har nu fået Serena Williams til tasterne med et genmæle.

- Det er en skuffelse for mig at komme i omgangskredse, hvor folk som Ilie Nastase kan komme med sådanne racistiske bemærkninger om mig og mit ufødte barn.

- Jeg er ikke bange, ligesom du er. Ser du, jeg er ingen kujon. Er det min frækhed, der generer dig? Du kan måske skyde mig med dine ord. Du kan prøve at dræbe mig med din hadefuldhed, men som luften vil jeg altid stige igen, skriver verdensstjernen på sin Instagram-profil.

Er det racisme? Legende med skandaløs bemærkning om gravide Williams

Serena Williams, der vandt Australian Open i januar, meddelte i sidste uge, at hun holder pause fra tennis resten af året grundet sin graviditet.

Ilie Nastase var derimod ikke færdig med skabe overskrifter i weekenden. Lørdag diskede han op med endnu en skandale under Fed Cup-kampen mod Storbritannien.

Her blev den 70-årige holdkaptajn bortvist af dommeren, efter at han var kommet med nedsættende kommentarer til Storbritanniens kaptajn, Anna Keovathong, der tilmed også er gravid.

Det var under kampen mellem Johanna Konta og Sorana Cirstea, at Nastases verbale udskejelser blev for meget for dommeren.

Det Internationale Tennisforbund (ITF) meddelte efter den opførsel, at Nastases akkreditering til Fed Cup-turneringen er inddraget, så han ikke kan deltage mere.

Blandt andet skulle Nastase have kaldt Keovathong og Konta for "fucking bitches" samt spurgt efter førstnævntes værelsesnummer ved en pressekonference.

Håner Caroline efter doping-kritik: Du aner ingenting!

Skøre scener: Hård kritik af tårevædet stjerne efter legendens møgfald