René Holten er direkte i finale med OL-billetter på spil

Med sejr i sit indledende heat er kajakroeren René Holten direkte i OL-kvalifikationsfinale i Ungarn

René Holten kan torsdag sikre sig en billet til OL i Tokyo, hvis han bliver nummer et eller to i finalen i 1000 meter enerkajak ved World Cuppen i ungarske Szeged. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
René Holten kan torsdag sikre sig en billet til OL i Tokyo, hvis han bliver nummer et eller to i finalen i 1000 meter enerkajak ved World Cuppen i ungarske Szeged. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Følg Sport

Den danske kajakroer René Holten gav onsdag sig selv de bedste forudsætninger for at sikre sig en billet til OL i Tokyo til sommer i 1000 meter enerkajak.

Holten var bedst af alle i sit indledende heat ved OL-kvalifikationen i ungarske Szeged, og det gav ham en direkte plads i torsdagens finale.

I en tæt afgørelse var danskeren stærkere end italienske Andrea Schera og franske Guillaume Burger, der tog de følgende pladser.

De må ud i en semifinale senere onsdag for at kæmpe for en finaleplads, mens René Holten kan begynde at forberede sig til finalen.

Og der bliver brug for alle kræfter i finalen, for det er den 32-årige danskers næstsidste chance for at kvalificere sig til sit fjerde OL i træk.

I finalen venter der nemlig OL-biletter til de to kajakker, som krydser målstregen først.

Kikser det for Holten i torsdagens finale, har han en sidste mulighed i næste uge i Rusland. Her er dog kun en enkelt OL-billet på højkant.

Efter torsdagens finale i Szeged byder weekenden på et World Cup-stævne samme sted.

Også toerkajakken med Morten Graversen og Simon Schuldt-Jensen er klar til den afgørende finale om en OL-billet på 1000-meterdistancen efter en indledende heatsejr.

På den halve distance skal Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou gennem en semifinale for at bevare muligheden for at snuppe en OL-billet i denne uge.

I onsdagens indledende heat blev den danske duo blot nummer fem ud af seks i sit heat, men i semifinalen gik det bedre.

Her endte Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou på tredjepladsen og sikrede sig en billet til finalen, som finder sted torsdag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter