Russisk VM-chef i udfald mod Ekstra Bladet

Ekstra Bladet og Nettavisens artikelserie om Ruslands beskidte VM-krig falder ikke i god jord i Moskva  

Sorokin havde ikke meget til overs for Ekstra Bladets afsløringer. Foto: AP
Sorokin havde ikke meget til overs for Ekstra Bladets afsløringer. Foto: AP

- De journalister, som skriver om det her, bør spørge sig selv om, hvorfor de gør det, siger Alexey Sorokin, chef for de russiske VM.

Baggrunden for hans udtalelse er, at Ekstra Bladet og Nettavisen i artikelserien ’Ruslands beskidte krig om VM’ har set nærmere på det spil, der førte til, at Rusland blev tildelt VM 2018.

På et pressemøde i Moskva mandag blev Alexey Sorokin konfronteret med påstandene i artikelserien. 

Pressemødet blev holdt i forbindelse med at gruppespillet ved Confederations Cup i Rusland er forbi, og at der nu gøres klar til semifinalerne.. 

Umaid Wasim fra det pakistanske medie, Dawn.com fulgte op på Ekstra Bladet og Nettavisens artikler med følgende spørgsmål:

– Hvad siger du til, at den danske avis Ekstra Bladet og norske Nettavisen skriver, at Rusland fik VM ved hjælp af ufint spil, og at de vil publicere en artikel, som handler om dig?

– For at være ærlig så føler vi ingenting. Vi har tilbagevist et stort antal historier om vores VM-ansøgning som vittigheder eller dårlige forsøg på humor.

– Vi har givet den samme forklaring tusinde gange og vi har sagt de samme ting de sidste seks år. Vi sagde det samme under FIFA’s efterforskning. 

– For at være ærlig, så er der ikke mere at sige. Overraskende nok tror jeg, vi vil diskutere det samme når VM er slut. Vi bør lade det som er sket blive i fortiden, sagde Sorokin.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, oplyste forleden i en mail til Ekstra Bladet og Nettavisen, at de stadig efterforsker, om Rusland brugte bestikkelse, da landet sikrede sig VM. Desuden er schweizisk politi i gang med en lignende undersøgelse. Det sker efter, at de schweiziske myndigheder har beslaglagt kassevis af dokumenter i FIFA's hovedkvarter i Zürich.

Ekstra Bladet og Ekstra Bladet+ bringer i morgen en nærmere præsentation af VM-chef Alexey Sorokin, som bliver den næste russer i FIFA's bestyrelse    

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers