Så dyrt bliver det at se Messi på TV2

Det bliver dyrere at være sportsinteresseret seer hos TV2 Play næste år

Du kan blandt andet se mere til Lionel Messi i La Liga på TV2's nye kanal. Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix
Du kan blandt andet se mere til Lionel Messi i La Liga på TV2's nye kanal. Foto: Pau Barrena/Ritzau Scanpix

- Vi er da helt til grin, skriver en TV2 Play-kunde til Ekstra Bladet.

Grunden til den følelse skyldes en større omstrukturering af TV2 Play som hidtil har været bygget temmelig simpelt op.

TV2 Play-kunder har før haft det hele i en pakke, men nu bliver det splittet op, så man skal tilkøbe sport separat.

Er man sportsfan må man derfor til lommerne og købe en sportspakke til enten 149 eller 179 kroner pr. måned - alt efter om man vil have reklamer med eller ej.

Alternativt kan man vælge at investere i en enkelt eller to kanaler til henholdsvis 49 og 79 kroner pr. måned - men så går man glip af alle de øvrige kanaler, og dermed også de store sportsbegivenheder som landsholdshåndbold, store slutrunder og OL.

Nuværende kunder vil derfor opleve, at de for en stor del mister sporten, men stadig skal betale det samme - eller mere. Basiskunder på en gammel ordning kan nemlig se frem til at gå fra enten 59 eller 69 kroner pr. måned til 79, hvis de ønsker at se med uden reklamer.

En stigning fra 59 kr. til 79 kr. svarer til 34 procent.

Kan se reality i stedet
Skal man både have adgang til on demand-programmer og live-tv koster det op til 139 kroner per måned, men her er sporten altså ikke omfattet.

TV2 Sport flytter ud af den almindelige pakke 4. januar og herefter gives der en prøveperiode indtil 31. januar, hvor man kan bruge TV2 Sport og den nye TV2 Sport X uden yderligere betaling. Herefter skifter det.

Sådan bliver TV2's nye setup:

Bettingtrick: Scor kassen på gule kort

KÆMPE Laudrup-interview: - Jeg synes altså kæden falder helt af

Prisstigningen på sportskanalerne skyldes investeringen i bl.a. spansk og italiensk fodbold. Her er der investeret i hele Serie A og hele La Liga, hvor der i dag kun vises en kamp om ugen. Desuden er herrernes ATP-tour også indkøbt til de tennis-interesserede.

Basispakken - som før inkluderede sport som NBA, badminton, ishockey og håndbold - holder sin pris, men det begrundes med, at man har fået indhold som f.eks. Keeping up with the Kardashians. Det kan badminton-fans så muntre sig med, hvis de ikke vil betale for den store sportspakke.

Førhen kostede alt TV2 Plays indhold 139 uden reklamer. Nu skal man altså op med 179 kroner - svarende til en prisstigning på 29 procent.

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en rå fordyrelse, påpeger TV2. For hvis man kun er interesseret i sport, kan man jo slippe med 49 eller 79 kroner.

- Vi prøver bare at give seerne et valg. Vi har brugt mange penge på at købe nye sportsrettigheder, og for at få en sund forretning har vi lavet en ny struktur.

- Vi vil ikke tvinge nogen til at betale for sport. Sport bliver et aktivt tilvalg, så du får det ikke, hvis du ikke vil have det, siger salgsdirektør for TV2 Betalings-tv, Stig Møller Christensen.

TV2 Play har rundet 500.000 kunder.

Brevet til de nuværende TV2 Play-kunder:

 

Gennemlevede mareridt: Nøgen fodboldkæreste røvet

Afslørende dokumentar: Filmhold fangede fyring

1,2 mio. danskere mister tv-sport: Sådan får du det billigst

KÆMPE galleri: 17 Sportsstjerner uden tøj

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+