Annoncørbetalt indhold | Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Iffe Lundberg

Danmarks største basket-talent: ”Det var røvfuld eller basket”

Iffe Lundberg er en af Danmarks bedste basketspillere. Han spiler til daglig i Spanien og har mulighed for at komme til at spille i NBA. Det hele startede med et simpelt valg: Røvfuld eller basket

Se den fulde video her.

Hvordan startede din forelskelse i basket?

Min ældste storebror tvang mig til at tage med til en træning da jeg var 5-6 år gammel. Derefter forelskede jeg mig i sporten. Han elskede selv at spille basket, og han var overbevist om, at jeg også ville blive bidt af det. Jeg var ikke lige så overbevist og ville egentlig hellere blive hjemme, så han sagde ganske enkelt, at jeg ville få en røvfuld, hvis jeg ikke tog med. Det gjorde jeg så og blev med det samme forelsket i spillet.

Iffe Lundberg er en del af Team Youbet.
Team Youbet er for de mest passionerede og seriøse danske atleter i sportsverdenen.
Se, og læs om alle atleterne her.

Kan du huske, hvornår du blev klar over, at basket var mere end bare end bare en hobby - faktisk en levevej?

Da jeg var 18 år, og jeg begyndte at gøre et navn ud mig selv i den bedste liga i Danmark. Den efterfølgende sæson blev jeg kåret som den bedste unge spiller og bedste danske spiller i ligaen, og så var vejen ligesom banet.

Hvordan skete det, at du blev professionel?

Da jeg blev student havde jeg muligheden for, at tage på college/universitet i USA eller at blive professionel med det samme. Planen var, at jeg skulle på college, men pga. adskillige administrative fejl kunne det ikke længere lagde sig gøre, før året efter, så jeg besluttede mig for at tage til de forsvarende mestre fra Horsens. Og så var jeg professionel.

Hvad kræver det at blive professionel?

Det kræver, at du tror ubetinget på dig selv hele tiden. Du skal have selvtillid og være klar til at arbejde benhårdt. Uanset hvad ens mål er i livet - så længe man altid arbejder hårdt for dét, man vil opnå, har man en god chance for succes.

Har du måttet give afkald på noget i tilværelsen for at dedikere dig 100 procent til basket?

Jeg har måske måttet give afkald på nogle af de sociale aspekter, men det er en beslutning, man selv træffer. Jeg ser ikke længere min familie eller venner hver dag, men de kommer på besøg, når de nu kan. Men ellers har jeg til daglig stadigvæk kontakt til de fleste af dem.

Hvordan skete det, at du kom til udlandet fra dansk basket?

Jeg skrev under med min agent, mens jeg spillede i Horsens, og han var til daglig i kontakt med klubber, som var interesserede i mig. Så jeg kiggede på de muligheder, jeg nu havde og besluttede at tage til Manresa, der ligger 50 km fra Barcelona.

Hvad er anderledes ved at spille i Spanien i forhold til Danmark?

Spillerne er langt bedre i Spanien, tempoet er meget højere, spillerne er mere tekniske, og så er det bare mere fysisk. Det er et helt andet niveau. 

Hvad er den vildeste oplevelse, du har haft med basket?

Indtil videre vil jeg sige, at det var at vinde femte og afgørende finale på hjemmebane om at rykke op i den række, jeg spiller i nu. Ellers var det, da jeg startede inde mod Real Madrid og spillede en god kamp mod dem.

Hvordan ser en almindelig hverdag ud for dig?

Jeg står op omkring kl. 09-09:30, og så spiser jeg morgenmad. Min første aktivitet er som regel et styrketræningspas med holdet og vores fysiske træning. Så tager jeg i hallen, hvor jeg har en individuel/teknisk træning. Når jeg så er færdig med det, så tager jeg hjem og spiser frokost med min kæreste, og så slapper vi lidt af inden vi tager os en lille lur. Når jeg så vågner, spiser jeg en snack - en lille sandwich, yoghurt, frugt eller nødder, mens jeg får en kop kaffe, inden jeg så tager til aftentræning. Efter træningen bliver jeg altid ca. 30-45 min ekstra for at skyde med en træner, og så strækker jeg ud, inden jeg går i bad. Når jeg kommer hjem, har min kæreste som regel allerede lavet mad, og så spiser vi aftensmad og slapper af inden vi går i seng.  Så langt størstedelen af hver eneste dag er fyldt ud med basket.

Hvad er din største basket-drøm?

Helt ubetinget kan det kort beskrives: At komme i NBA, hvor Russell Westbrook er en af de store stjerner – han nok den spiller i NBA, jeg mest ville sammenligne mig selv med. At få opfyldt drømmen kræver selvfølgelig, at man konstant arbejder på at forbedre sit spil. Så jeg arbejder fx hele tiden hen i mod at være så uforudsigelig som muligt, når jeg er på banen. Og så skal jeg træne mine straffekast i kampsituationer. 

Iffes blik på udviklingen i dansk basketball? På klubplan og landshold

Der har været stor fremgang i dansk basket de seneste år. Det skyldes blandet andet den succes, som Bakken Bears har haft på klubplan i de europæiske turneringer, og så den succes vi har haft med landsholdet både for mændene og kvinderne indtil videre.
Det gør at sporten stille og roligt begynder at stige i popularitet i Danmark, og jeg tror, at der er kommet større interesse for sporten. Jeg tror kun, at det er et spørgsmål om tid, før basketball bliver en kæmpestor ting i Danmark.

Fakta om Team Youbet

Iffe Lundberg er en del af Team Youbet.
Team Youbet er for de mest passionerede og seriøse danske atleter i sportsverdenen.
Se, og læs om alle atleterne her.

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere