Skadesramt Danmark forud for VM-skæbnekampe

Gudmundur Gudmundsson stiller med skadesramt mandskab til aftenens kval-kamp i Odense

Normalt burde Østrig ikke være et hold, som bør volde os kvaler, men de danske herrer er ramt af skader, og derfor er der ekstra nervøsitet at spore hos landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Det er en plads ved VM-slutrunden i Frankrig næste år i januar, der står på spil, når vi i to kampe møder Østrig. Den første spilles i aften i Odense, mens returopgøret afvikles på onsdag i Wien.

Gudmundsson har afbud fra playmaker Rasmus Lauge og venstrehåndsskytten Mads Christiansen. Ved træningssamlingen i denne uge i Faaborg brækkede Jesper Nøddesbo næsen, og den eneste tilbageværende højre back, Kasper Søndergaard, vred om på sin ankel og måtte i torsdags hoppe på et ben ud af banen. Begge er tvivlsomme til opgøret i dag.

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)
 

Østrig hører normalt ikke til i det bedste selskab, men holdet har mange spillere, der tjener til føden i den tyske Bundesliga, og det borger for en vis kvalitet. Gudmundsson har da også respekt for modstanderen.

- Jeg har set de fleste af de kampe, de har spillet de sidste seks måneder. Det er et dygtigt og godt organiseret hold. De har gode fløjspillere, og bagkæden er meget farlig. Nikola Bylik er på vej til Kiel, og han betragtes af mange som et af de største talenter i verden.

- På højre back har de Janko Bozovic fra Metalurg Skopje, som er en meget farlig skytte. De har også Alexander Hermann, som spiller i Tyskland. Han er venstre back, og så har de playmakeren Viktor Szilagyi, som har en kæmpe erfaring og som tidligere har spillet flere sæsoner i Kiel.

- Har du set dem mod hold, som vi selv kan sammenligne os med?

- Jeg har set dem mod Tyskland, men da var de ramt af skader. Jeg har desuden set dem spille to meget tætte kampe mod Rumænien. Østrig er et hold, vi ikke må undervurdere.

- Vi er ramt af skader og især mangler vi spillere på højre back. Mads Mensah har før spillet pladsen med pæn succes, men han kommer vel til at spille playmaker, nu da Rasmus Lauge er ude med en skade?

- Ja, men vi har også Mikkel. Ham planlægger jeg at bruge som et alternativ på playmaker-pladsen. Vi forbereder os på, at Østrig vil spille et specielt forsvar imod os. At de vil bruge forskellige formationer. Blandt andet 5-1, men også andre formationer.

- Har du set dem gøre det?

- Ja, og det skal vi forberede os på.

- Du er godt kørende med højrehåndede bagspillere. Du har Lasse Andersson tilbage, Nikolaj Markussen er i god form, og så har du både Mikkel Hansen og Michael Damgaard. Er det ikke for mange?

- Nej, for flere af dem kommer til at spille andre positioner, fordi vi mangler noget på playmaker-pladsen og som højre back. Som nævnt kan Mensah spille højre back. Damgaard har også spillet pladsen for sin klub, og vi har prøvet ham her under træningen. Men ellers flytter vi dem rundt og spiller med pladsskifte. Det har vi trænet vældig godt. Vi har prøvet mange formationer.

– Du ville helst have haft den sidste kamp hjemme. Sådan blev det ikke. Hvor stort skal vi vinde den første kamp, for at du kan sove roligt inden returopgøret på onsdag?

– Vi skal vinde stå stort som muligt, men først og fremmest skal vi sørge for at vinde.

Danmark-Østrig, TV2 20.15

’Bare hun ikke føder, mens jeg er i Wien’

 Vil ikke afskrive René Toft til OL