Snublende nær OL: Men dette gjorde Gudmundur utilfreds

Landstræneren var træt, glad og en smule skuffet efter gyseren mod Norge

Landstræneren var ikke tilfreds med alt i kampen mod Norge. Foto: Lars Poulsen
Landstræneren var ikke tilfreds med alt i kampen mod Norge. Foto: Lars Poulsen

HERNING (Ekstra Bladet) Først så han bare træt ud. Så blev han en smule vrissen for til sidst trods alt at trække på smilebåndet. Landstræner Gudmundur Gudmundsson er vel mest af alt blot lettet over, at han nu står med mere end det ene ben i Rio, hvor OL-turneringen i håndbold bliver afviklet i august.

- Vi kunne se i kampen mod Norge, at de havde haft en meget let kamp i går mod Bahrain, mens vi havde haft en meget hård kamp mod kroatien. Derfor kom vi under et meget hårdt pres, og de fik scoret mange mål på kontra.

I fik aldrig styr på deres hurtige midte. Hvorfor?

- Nej, jeg tror de scorede 12 mål på den måde. Det er for meget, men man kunne mærke, at de havde mere kraft, mere power, siger Gudmundsson, der heller ikke var tilfreds med sit angreb.

Landin reddede Danmark til sidst (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk kæmpe-gys: OL-billetten lurer i horisonten

- Vi spillede med for stor risiko i begyndelsen, hvor vi forsøgte indspil til stregen. Det blev lidt for kompliceret. Desuden spillede vi for meget ind over midten, og vi fik ikke det flow i spillet, vi havde planlagt.

Manglede i ikke også tempo i spillet?

- Jo, også det. Men det har måske lidt at gøre med, at vi har fokuseret meget på Kroatien i den begrænsede tid, vi har været samlet. Kampen mod Norge var ikke vores bedste kamp, men vi kan heller ikke sige andet, end at nordmændene har et godt hold.

Kasper Søndergaard og Hans Lindberg viser tydeligt, hvor meget der stod på spil i kampen mod Norge. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen Dansk forløsning: Men her halter det fortsat

Men undrer det dig ikke, at i ikke får mere fart i spillet når de nu dækkede mindre offentsivt end Kroatien?

- Jo, det er noget vi skal kigge på. Vi skal nok får styr på det, er jeg sikker på.

Især undrer det mig, at når vi ser Rasmus Lauge spille på landsholdet, og når han spiller for Flensborg, så er det to forskellige personer.

- Det har lidt at gøre med, at han hos Flensborg spiller venstre back og ikke playmaker. Men jeg er nødt til kigge på det nu og se, hvad vi skal ændre. Indtil nu synes jeg dog, at vi har haft styr på vores angrebsspil, når vi mødt et 6-0 forsvar. I dag tror jeg bare, at Norge havde mere overskud, siger Gudmundsson.

Nu ser han frem mod den sidste kamp, hvor OL-billetterne endelig skal i hus.

- Selvfølgelig skal vi slå Bahrain. Jeg har respekt for alle modstandere, men det er en kamp, vi skal vinde.

Det virker som et hold, der kun har luft til en halvleg?

- De spillede godt mod Kroatien i første havleg og mod Norge i tre kvarter. Men uanset hvad, så skal vi vinde kampen. Vi er glade for, at vi har fået tre point. Vi er på vej til Rio, men vi skal gøre det fuldstændig færdigt i morgen.

Hvad er det for en følelse, du står med? På en måde virker det som om, du er lidt skuffet. Er du det?

- Nej, måske. Men sådan en kamp er meget hektisk. Der var mange ting, vi skulle løse, så det var en meget hård kamp. Så jeg er træt nu. Kampen har kostet meget energi. Også for mig.

8 kommentarer
Vis kommentarer