Tabere får flere fodboldskader end vindere

Risikoen for skader er 10 procent større, når man taber en fodboldkamp, viser et analysearbejde fra Sverige

Den bedste måde at undgå fodboldskader på, er at vinde. I hvert fald hvis man nærstuderer tallene, som masterstudenten Håkan Bengtsson fra Linköping Universitets idrætsmedicinske afdeling har gjort det.

Svenskeren er ifølge Magasinet Arbejdsmiljø kommet frem til, at risikoen for skader er 10 procent større hos spillere, der enten taber eller spiller uafgjort.

- Vi ved ikke, hvad der er hønen og ægget. Måske er skaderne under kampen årsag til, at man taber.

- Men det springende punkt er, at klubbernes medicinske arbejde er vigtigt for deres sportslige resultater, siger Håkan Bengtsson til magasinet, der udgives af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Analysen er lavet ud fra verdens største database over fodboldskader, der omfatter 6272 kampe, som 26 europæiske topklubber - herunder Barcelona, Real Madrid, Manchester United og Bayern München - har spillet.

Klubberne sender månedligt en opgørelse over deres kampe til Bengtsson, der efterfølgende analyserer tallene og de 2739 skader, der indtil nu er registreret.

På den måde har forskeren også fundet ud af, at risikoen for skader er større i Champions League end i de nationale turneringer, og at skaderne hyppigst forekommer i slutningen af en halvleg.

Den mest hyppige skade er en lårmuskelskade, og der er syv gange så stor risiko for skade under en kamp end under træning. En fodboldspiller bliver i gennemsnit skadet to gange på en sæson.

Undersøgelsen bliver blandt andet finansieret af det europæiske fodboldforbund UEFA.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere