Sådan! 50 års karantæne til rugby-fan

Australsk mand forvekslede liniedommer og dommer, så rødt og må nu vente til 2060 med at komme til rugby

Det australske landshold i aktion mod Wales. Så vidt vides var ingen af disse herrer involveret i Pita Tupous aktion i Sydney...(Foto: AP)
Det australske landshold i aktion mod Wales. Så vidt vides var ingen af disse herrer involveret i Pita Tupous aktion i Sydney...(Foto: AP)

Ophidsede forældre og trænere er intet særsyn ved diverse sportskampe for børn og unge.

Det er dog alligevel de færreste ærgerrige fædre, der lader temperamentet løbe af med sig, som det skete for australske Pita Tupou 9. maj, da han så kampen mellem Leichhardt Wanderers og Strathfield Raiders i Sydney.

Tupou, der ikke engang havde et barn på banen i junior-rugby-affæren, blev så eddersplittenderasende på dommeren over dennes håndtering af sagerne indenfor kridtstregerne, at han liiiige måtte have et alvorsord med vedkommende.

'Du snød os'
Tupou begik første brøler, da han henvendte sig til liniedommeren. Denne undskyldte sig med, at han skam ikke var dommeren, hvilket dog ikke stoppede den rasende Tupou.

- Hvorfor helvede dømte du ikke ordentligt? Du snød os!, brølede den 20-årige fabriksarbejder til liniedommeren, der fortsatte med at henvise til kampens dommer.

Det fik bægeret til at flyde over for tilskueren, der resolut plantede en knytnæve i femøren på manden, der gik omkuld, besvimede, fik en flænge og slog en tand ud.

Dom 12. august
Tupou forlod efterfølgende kampen, da han efter eget udsagn blev jagtet af flere. Politiet anholdt ham i hjemmet dagen efter, og torsdag faldt den første dom så.

Ingen rugby som spiller, træner eller manager før 2060! 50 års karantæne til Tupou, der omgående havde kendt sig skyldig men som undskyldte sig med, at sådan noget jo kan ske i kampens hede...

Sommeren over kan han tygge lidt på dommen og i øvrigt vente på 12. august, hvor han får en dom for overfaldet.