Kritik af fræk curling-kalender

Det måtte jo komme. Norsk idrætsleder skælder ud på kalenderen 'Fire on Ice', som bl.a. har afklædt dansk OL-viceskipper Madeleine Dupont på de iøjnefaldende billeder

Det måtte jo komme. Nogen brokker sig over, at curlingpiger ikke nøjes med at 'kaste med sten og feje med koste' (Foto: Fire on Ice)
Det måtte jo komme. Nogen brokker sig over, at curlingpiger ikke nøjes med at 'kaste med sten og feje med koste' (Foto: Fire on Ice)

Curling-kalenderen 'Fire on Ice' udkommer i år for femte gang.

Uden norsk deltagelse. Det var der i 2007, hvor Linn Githmark og Camilla Grøseth medvirkede med det formål at skaffe penge til sidstnævntes kræftsyge bror.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg vil gøre det igen. Det var en helt speciel situation dengang og vi fik næsten en halv million kroner ind, siger hun til VG Nett.

Samme sted brokker Else-Marthe Sørlie Lybekk - der foruden det flotte navn også er projektleder i Sunn Jenteidret - sig over kalenderen.

- Jeg tager afstand fra kalenderen, som jeg mener skaber alt for meget fokus på udøvernes kroppe. Jeg mener forbundet skal tænke meget over, hvilke signaler de sender, siger hun fra den oplysende virksomhed om ernæring, idræt og spiseforstyrrelser.

Hendes kritik - der bl.a. går på 'at det intet har med curling at gøre' - er ikke rettet mod de der stiller op, men mod det europæiske curlingforbund.

Den bider ikke på den ansvarlige for kalenderen, fotografen Ana Arce, der også spiller curling for Andorra:

- Det er udøvere i verdensklasse, som også har et flot udseende. Jeg er glad for at vi får dem vist frem, også uden for avisen, siger hun til VG Nett.

Danske Madeleine Dupont har tidligere til ekstrabladet.dk forklaret, at hun medvirker fordi 'overskuddet går til de små klubber, som virkelig har brug for pengene'.

Salget af kalenderen ventes at stige kraftigt når OL begynder om et par uger.

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen