Snesport på sand

Se den smukke Jacqueline Mourão træne langrend til vinter-OL i Vanvouver - i sanddynerne hjemme i Brasilien

Jacqueline Mourão har nu deltaget i både sommer og vinter-OL.
Jacqueline Mourão har nu deltaget i både sommer og vinter-OL.

- Det er en fantastisk følelse. Og temperaturen er god. Vi har lige været et sted med stejle bakker og sanddyner. Og jeg kan stå i shorts og t-shirt, fortæller den 33-årige Jacqueline Mourão til VG-nett.

Det ser mærkeligt ud, men træning i sand er effektivt, ifølge den brasilianske OL-deltager.

- Man glider ikke så godt som på sne, og derfor må man arbejde hårdt med armene. Det er god træning for overkroppen, og til at lære at stå udenfor løjpesporet, fortæller Jacqueline.

Har deltaget i sommer-OL
Hun har allerede deltaget i to sommer-OL på mountainbike, og først i 2005 blev hun introduceret til langrend - nogen måneder før vinterlegene i Torino.

- I oktober 2005 tjekkede jeg udtagelseskravene til OL og tænkte: Jeg gør det. Jeg har motoren, nu skal jeg knokle med teknikken. Fem måneder senere repræsenterede jeg Brasilien ved vinter-OL.

Jacqueline Mourão deltog i ski-VM i Liberec sidste sæson. Hun blev taget ud af jagtstarten på 15 km efter hun var blevet indhentet med en omgang. På 30 km blev hun i følge langrenn.com nummer 55.

- Det har været en hård start. Jeg anede jo dengang ikke hvordan man bremsede. Jeg så sne første gang da jeg var 27 så jeg er mange år efter mine konkurrenter, siger Jacqueline Mourão til norske VG-nett.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere