OL-medaljer solgt på loppemarked

16 OL-medaljer stjålet fra australier for 25 år siden er nu 'hjemme igen'. Oprindelig solgt på et loppemarked for en tusse, men fundet, da de skulle videresælges på internettet

Denne søde kvinde fra et hestevæddeløb i England har intet med de stjålne OL-medaljer at gøre, men helt 'ringe' er hun ikke (Foto: AP)
Denne søde kvinde fra et hestevæddeløb i England har intet med de stjålne OL-medaljer at gøre, men helt 'ringe' er hun ikke (Foto: AP)

John Konrad har siden et indbrud i Melbourne i 1984 ligesom manglet noget.

Nemlig de 16 svømmemedaljer han vandt i starten af 1960'erne, bl.a. guldmedalje ved OL i 1.500 meter fri.

Han er - fortæller en politimand til det australske nyhedsbureau - blevet kontaktet af en amerikaner, der havde sikret sig medaljerne via en internet-auktion, men var lidt i tvivl om, hvorvidt de overhovedet var til salg.

Oprindelig havde en kvinde købt medaljerne på et loppemarked i Brisbane for lige omkring 1.000 kroner.

John Konrads blev - sammen med sin to år yngre lillesøster Ilsa - kendt som 'The Konrads Kids', der satte henholdsvis 26 og 12 verdensrekorder. De kom oprindelig fra Riga, men forældrene emigrerede til Australien efter 2. verdenskrig.

Hvis man kan stole på det australske politi, så skulle den nu 67-årige John Konrads være glad for at få medaljerne igen.

Men hvorfor skulle han ikke også være det.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind