TV - Nationalistisk mus: Danmark slår Holland

'ekstrabladet.dk's afdeling for videnskabelige analyser til forudsigelse af sportsresultater' har bedt en hvid mus fra Nørrebro om et kvalificeret bud på morgendagens kamp mod Holland

Når man sådan skal vurdere, hvordan chancerne er for dansk sejr over Holland i morgen ved EM-slutrunden, så skal man gå seriøst til værks.

Naturligvis kunne ekstrabladet.dk, som alle andre medier, nøjes med at ringe til eksperter, bookmakere, fodboldspillere fra dengang der var træ-knopper på støvlerne eller lignende. Men det gør vi ikke.

Vi går mere videnskabeligt til værks. ekstrabladet.dk's 'afdeling for videnskabelige analyser til forudsigelse af sportsresultater' overvejede længe, hvordan vi skulle få vurderingen af stykeforholdet mellem de lande.

Som bekendt er Holland er lidt underligt land, hvor halvdelen af jorden ligger under havets overfaldet, befolket med underlige mennesker, der går rundt i blomstrede træsko mens de kigger på vindmøller og tulipaner.

Men på et punkt konkurrerer vi allerede. Eksport af landbrugsvarer.

I årevis har hollænderne - der jo for længe siden anlagde tulipanmarker på Københavns tidligere losseplads, også kaldet Amager - opkøbt konkursramte danske landbrug, simpelthen fordi de er løbet tør for jord på hjemmebanen.

Landbruget i Holland er nemlig enormt effektivt og de har helt siden Middelalderen været enormt stærke i eksporten af ost.

Franskmændene valgte under Ludvig XIV at forbyde import at hollandsk ost, der dengang spredte deres duft til det mest af Europa.

Ikke mindst Gouda og Edam er stadig at finde - også i danske kølediske, hvor de begrænser salget af dansk ost.

Så ost - der jo egentlig ikke har spillet en egentlig hovedrolle siden Sebastian udgav albummet Skatteøen med 'Ostesangen' - ville være et værdigt konkurrence-paramenter.

Hvid mus
Men hvem kan vurdere ost? Det ville jo ikke være helt fair, hvis vi tog de der overvægtige mænd i hvide kitler fra Klovborg-reklamerne. Det ville sikkert bare ende med en dansk sejr.

Redaktionens 20 skarpeste hjerner blev sendt ind i et mødelokale, hvor der var dødstille i 45 minutter. Så udbrød chefen: Mus.

Og når chefen har talt, så er det bare tilbage til arbejdet.

Den første dyrehandel vi ringede til havde slet ikke mus.

- Du kan få en dværghamster eller en ørkenrotte, lød svaret.

Men vi skal ikke have med rotter at gøre. Det er jo ikke Q8 det her. (Læs også: TV: Her guffer rotte en burger på Q8).

Næste sted var der bid.

- Vi låner gerne mus ud, lød det venligt fra Patricia i Runddelens Dyrehandel på Nørrebro i København.

Og så skulle der shoppes.

Gouda mod Lillebror
Som bekendt ville vi være videnskabelige og hæderlige. Ikke noget med, at vi pludselig kom til at sidde på anklagebænken ved siden af hjerneforsker Milena Penkowa i 'Udvalget for videnskabelig redelighed'.

I Kvickly ved siden af dyrehandlen blev der indkøbt en X-tra Gouda, en ost med en kvalitet som Robben og van Persie.

Samtidig handlede vi lige nogle Lillebror-ostehapser - en ost der ikke rigtig er i kampform. Lidt ligesom måltørken hos de danske angribere.

Priserne passede vel også nogenlunde til forholdet mellem morgendagens to landshold. Goudaen kostede 48,95, mens Lillebror-pakken var på 30,95 (dette mest taget med af hensyn til regnskabsafdelingen og journalistens udlæg).

Ind i butikken. Patricia hentede en hvid mus i kælderen, hvor den har været isoleret siden TV-stationernes første optakts-programmet, så den var upåvirket af Peter Møller og alle de andre.

En kasse blev renset for alt, så der ikke var forstyrrende elementer - bortset fra at en ung mand kom ind i butikken for at købe græshopper.

To stykker ost, repræsenterende hvert sit land, blev lagt i hver sin ende af kassen.

I starten var musen nogenlunde lige så lidt interesseret, som danskerne vil være under kampen i aften mellem Rusland og Tjekkiet.

Vi undlod at tale til den, så den ikke lod sig påvirke af sproget. Den udsendte medarbejder kan ikke hollansk - det eneste sprog mennesker og søløver taler lige godt.

Men pludselig vejrede musen, om ikke morgenluft, så dog ost.

Snusede sig til resultatet
Pilede til den ene ende og snuste grundigt. Så tøffede den lidt rundt uden at udvise interesse i et stykke tid.

Men vi kan slå fast: Danmark foran 1-0.

Desværre sker der det, at landsforrædder-musen udligner til 1-1 lidt senere.

Så sker det: Kampen bliver afgjort. Danmark vinder 2-1, hvis man altså måler snuseriet.

Hvis det kun tæller, når der direkte spises, så ender kampen 0-0.

Måske er de to oste-eksporterende lande slet ikke så stærke som vi går rundt og tror.

Patricia og hendes kollega, Belinda - der havde travlt med at støvsuge - er ikke i tvivl om seriøsiteten:

- Vi tror godt, man kan bruge det som et signal, lød det fra de to unge piger.

Af hensyn til eventuelle represalier mod musen oplyser vi ikke dens navn. Den skal ikke ende sit liv under en blomstret træsko.

Men den er stadig til salg i Runddelens Dyrehandel.

Pris 25 kroner.

Hvis du sætter det beløb på 2-1 til Danmark hos Danske Spil, så står du pludselig med 500 kroner - og altså muligheden for at købe hele 20 hvide mus eller mere ost.

Tror du ikke på vores dyre-ekspert, så tjek aarhusianske Radio Go!FM, de har haft en hund på samme opgave. Og den når frem til samme vinder.Se video her

0 kommentarer
Vis kommentarer