Syrisk tv: Messi sender koder til oprørere

Vanvittig konspiration: Syrisk stats-tv beskylder FC Barcelona for at sende kodede beskeder til oprørere - ved hjælp af spillet på banen

Viva la Revolución: Lionel Messi er ufrivilligt blevet inddraget i det syriske oprør. (Foto: AP)
Viva la Revolución: Lionel Messi er ufrivilligt blevet inddraget i det syriske oprør. (Foto: AP)

Der er ikke noget grinagtigt over det syriske regimes uhyrlige overgreb mod egen befolkning.

Men det er ærlig talt temmelig vanskeligt ikke at trække på smilebåndet, når man konfronteres med styrets seneste udmelding.

For hvis man skal stole på den statsejede tv-station Al-Dunya TV, så har Bashar al-Assads styre fuldstændig tabt kasketten.

Se også: Messi kun et mål fra Barca-rekord

Således har tv-stationen lanceret en mildest talt uhyrlig konspirationsteori om, at selveste Lionel Messi og resten af FC Barcelonas stjerneparade assisterer oprørerne med våbensmugling - fra grønsværen på Camp Nou! Det skriver blandt andre Yahoo Sports.

Paranoiaen sprang ud i lys lue, da Al-Dunya TV søndag bragte et indslag, hvor man hævdede, at FC Barcelona hjalp oprørerne med ruter til våbensmugling. En anklage, der første gang så dagens lys i december.

Søndag fortalte tv-stationen i ramme alvor - og med stor detaljerigdom - at cataloniernes positionsspil var nøje designet til at videregive smuglerruter til den væbnede modstand mod Assad.

Se også: FC Barcelona holder liv i lille titelhåb

Den syriske mistankte samler sig omkring Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi og Sergio Busquets og ikke mindst cheftræner Josep Guardiola.

Syrerne mener, at Iniestas løbemønstre angav den første del af en smuglerrute, mens Messis efterfølgende aflevering skal symbolisere overleveringen af våbnene.

Du kan se den bizarre konspirationsteori i tv-indslaget over artiklen!

Når man er så god, som Lionel Messi er, kan det synes svært at dykke ned og udpege få højdepunkter for at illustrere, hvorfor og hvordan han blev historiens mest scorende Barcelona-spiller.

Alligevel skal forsøget gøres, efter Messi tirsdag aften scorede tre mål i kampen mod Granada, hvilket betød, at den 24-årige spiller brød Cesar Rodriguez 60 år gamle rekord. Messi er nu noteret for 234 officielle pletskud for Barcelona.

* Første officielle mål

I en alder af 17 år, 10 måneder og syv dage scorede Messi sit første Barca-mål i en ligakamp mod Albacete. Ronaldinho stod for assisten, og hjemmebanepublikummet i Barcelona rejste sig i applaus for at byde Messi velkommen på måltavlen. Siden har de rejst sig mange gange for at hylde den imponerende argentiner.

* Hattrick mod Real Madrid

Messi har leveret mange vigtige mål for Barcelona - ikke mindst i kampene mod ærkerivalerne Real Madrid. I marts 2007 var Messi dog exceptionelt værdsat af Barca-fansene, da han med tre scoringer sørgede for, at kampen endte 3-3. Det var første gang i 12 år, at en spiller scorede hattrick i en kamp mellem de to storklubber.

* Efterligning af Maradona-klassiker

Messi er blevet kaldt den nye Maradona, og fodboldfolk over hele verden har diskuteret, hvorvidt han er eller bliver større end landsmanden Diego Maradona. Mod Getafe i april 2007 udførte Messi tilmed en kopi af Maradonas berømte VM-mål i en kamp mod 1986 mod England. Soloshowet begyndte i begge tilfælde på egen banehalvdel, hvorefter modstandere blev sat af på stribe, inden bolden til sidst blev sendt i nettet.

* Topscorer i Champions League

Lionel Messi er blevet kåret til verdens bedste fodboldspiller flere gange, og han er også løbet med titlen som topscorer i Champions League de seneste tre sæsoner med henholdsvis 9, 8 og 12 fuldtræffere. Igen i denne sæson ligner han turneringens topscorer. Han har allerede nettet 12 gange forud for kvartfinalerne. Bayerns Mario Gomez er tættest på med 10 mål.

* Målamok på den største scene

Flere gange har Messi vist, at når først sigtekornet er korrekt indstillet, og det er det tit, så hagler målene ind bag modstandernes målmænd. Selv på den største europæiske scene i Champions League-turneringen leverer han spektakulære målshow. I april 2010 nettede han fire gange i en kamp mod Arsenal, og i den igangværende sæson har han slået rekorden for flest mål i samme kamp, det skete tidligere i marts i år, da han nettede fem gange i 7-1-sejren over Leverkusen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere