Skuffet Mørkøv: Det spillede ikke

Michael Mørkøv kørte en yderst skuffende enkeltstart og ender med garanti langt nede på resultatlisten

Michael Mørkøv kunne ikke få det til at rulle ordentligt. (Arkivfoto: Lars Møller/Polfoto)
Michael Mørkøv kunne ikke få det til at rulle ordentligt. (Arkivfoto: Lars Møller/Polfoto)

VM I CYKLING, KØBENHAVN (ekstrabladet.dk) Han blev sat til at køre enkeltstarten, da Alex Rasmussen blev udelukket på grund af rod med sine where-abouts. Derfor var forventningerne til Michael Mørkøv heller ikke tårnhøje forud for dagens enkeltstart.

Den danske rytter ville ikke selv sætte en placering på som succeskriterium, da han ikke vidste, hvordan han stod, men håbede dog at kunne forbedre sidste års 31. plads.

Det var nok klogt af danskeren, for enkeltstarten gav bestemt ikke anledning til mere dansk jubel omkring Rådhuspladsen. Han startede som sjette mand, og i mål var han over et minut efter den ukendte græker Ioannis Tamouridis.

Efterhånden som flere og flere ryttere kommer ind glider Mørkøvs navn længere og længere ned på resultatlisten, og han skal allerede nu være glad, hvis han blot kan gentage sidste sæsons 31. plads.

Det var bare ikke danskerens dag i dag.

- Det gik sgu ikke specielt godt i dag. Det spillede overhovedet ikke for mig, lød det selverkendende fra Mørkøv efter sin tidskørsel.

- Jeg kom ikke velforberedt til dagens enkeltstart, og enkeltstarten blev desværre derefter. Jeg gik ikke ind med det for øje, at bruge enkeltstarten som forberedelse til på søndag, men det endte med at blive en slags forberedelse alligevel.

Landstræner Lars Bonde var heller ovenud lykkelig for Mørkøvs præstation i dag.

- Der var bare ikke nok saft og kraft i Michael i dag. Det må vi bare erkende. Han ville rigtig gerne, men han kom aldrig op og ringe i dag. Desværre.

Jakob Fuglsang bliver anden dansker på VM-ruten i dag. Han forlader startrampen kl. 15.43.30.

Få resultatet af dagens enkeltstart senere i dag på ekstrabladet.dk.