Hvor skørt kan det blive?! Schweinsteiger som nazi-dukke

Den tyske landsholdsanfører i nazi-uniform? Det er da noget, børn skal lege med, synes kinesisk legetøjsfirma

Schweinsteiger eller ej? (Foto: AP)
Schweinsteiger eller ej? (Foto: AP)

Et legetøjsfirma i Kina har fået den surrealistiske idé, at en nazi-soldat, der ligner den tyske fodboldstjerne Bastian Schweinsteiger, er lige hvad de unge mennesker vil have. Komplet med hagekors på både en kasket og flere forskellige uniformer.

Det kinesiske firma benægter dog, at dukken har noget som helst med den tyske landsholdsanfører at gøre. Selvom figuren bærer navnet 'Bastian'.

- Vi har ingen fodboldfigurer. Ligheden er fuldstændig tilfældig, siger firmaets talsmand, Patrick Chan, til den tyske avis Bild.

- Figuren er baseret på en typisk tysker. Vi mener, at de fleste tyskere ser sådan her ud. Bastian er et almindeligt navn i Tyskland, siger talsmanden.

Ifølge Bild er det dog ikke en forklaring, Schweinsteiger køber, selvom Manchester United-spilleren ikke selv har kommenteret på historien.

Spilleren skulle være klar til at tage retslige skridt. Og han har en god sag, mener en tysk ekspert i medie-ret, som avisen har talt med.

-  Det er en klar krænkelse af Schweinsteigers rettigheder. Portrætteringen af ham i en swastika-uniform er et klart tilfælde af hån og bagvaskelse, siger juristen Ulrich Amelung.

Pakken med 'Bastian', den typiske tysker, som kineserne forklarer det.
Pakken med 'Bastian', den typiske tysker, som kineserne forklarer det.
 

0 kommentarer
Vis kommentarer