Narko-vanvid: Norsk fodboldstjerne fortæller alt

Claus Lundekvam brændte 20 millioner kroner af på biler, både, stoffer og enorme fester - og blev indlagt med psykoser og hjerteanfald efter fodboldkarrieren

Claus Lundekvam i aktion som forsvarsspiller for Southampton i en kamp mod Manchester City og Nicolas Anelka - han er fortsat den nordmand, der har spillet flest kampe i Premier League. I en ny bog fortæller ham om en nedtur af gigantiske proportioner. (Foto: AP)
Claus Lundekvam i aktion som forsvarsspiller for Southampton i en kamp mod Manchester City og Nicolas Anelka - han er fortsat den nordmand, der har spillet flest kampe i Premier League. I en ny bog fortæller ham om en nedtur af gigantiske proportioner. (Foto: AP)

40 kampe for det norske landshold, mere end 400 kampe for Southampton på nogle af de fedeste stadions, foran de fedeste fans i verden, Old Trafford, Anfield, Highbury - så kan det nok være, der opstår et tomrum, når karrieren slutter.

Da den sluttede for Claus Lundekvam i 2008, tog fanden ved ham i en rus af alkohol, kokain, sex, overdådige fester, ekstremt overforbrug, selvmordsforsøg og indlæggelse på psykiatriske afdelinger.

Den voldsomme historie fortæller den nu 42-årige nordmand om i en ny bog, 'Claus Lundekvam – En kamp til', som netop er udkommet på forlaget Cappelen Damm i Norge.

Ifølge bt.no prøvede Lundekvam første gang kokain i 2007 i Spanien, året før han stoppede karrieren.

- Jeg kommer ud af toilettet og er en anden person, hjernen slår over i et gear, jeg ikke vidste fandtes, verden ligger for mine fødder. Jeg vidste ikke, at det var muligt at have det så godt med sig selv, som jeg havde det de aftener. Kokainen skyder mig til himmels - fylder jeg op med vodka og Red Bull og små grå, lander jeg ikke før næste morgen, skriver Lundekvam blandt andet i bogen.

Se også: PL-profils nedtur: 10 gram coke om dagen og vild paranoia

Efter karrierestoppet gik det i en sådan grad amok for Lundekvam, at konen flyttede hjem til Bergen i Norge med deres to døtre. Den tidligere fodboldspiller fortsatte sin ture i Londons natteliv, drak uhæmmet og tog morfin og kokain, hvilket resulterede i psykotiske episoder. Under en af udskejelserne dukkede politiet op og kørte ham i arresten.

- I cellen kører hjertet som en karrusel i brystet på mig, hamrer som besat, jeg begynder at kaste blod op. Bliver hasteindlagt på sygehuset, vågner et døgn senere og har overlevet et mindre hjerteanfald, skriver nordmanden, der flere gange overvejede selvmord og en enkelt gang også forsøgte - under en indlæggelse for afgiftning hjemme i Norge.

Under selve karrieren var det smertestillende piller og i særdeleshed alkohol, der dulmede Lundekvam:

- Hele livet har jeg glædet mig til næste gang, jeg kan drikke, efter hver kamp var der fest, og festen blev ekstra hård, hvis vi havde taget tre point, skriver nordmanden, der også havde en anden afhængighed: sex med fremmede damer.

Se også: FCK-stjerne på kæmpe druktur

- I 19 år var jeg notorisk utro. At folk vidste, hvem jeg var, gav mig en følelse af uovervindelighed, af at være hævet over moral og etik, af at folk omkring mig var til for mig. Blev jeg afvist, gik jeg videre til næste dame, helt til jeg fandt en, som var villig.

Lundekvam beretter endvidere, hvordan det er lykkedes ham at brænde 20 millioner norske kroner af - størstedelen af guldægget fra en lang fodboldkarriere - i en blanding af dårlige investeringer og umådeholdent forbrug.

- Pengene, jeg har brændt af, er så mange, at det er næsten tragikomisk. Dyre biler, både, enorme fester - jeg havde ingen hæmninger, fortæller den tidligere fodboldspiller, der nu om dage holder foredrag for unge mennesker om konsekvenserne af et overforbrug af rusmidler.

Se også: Mykland dømt som kokainsnude

11 kommentarer
Vis kommentarer