Pensionist eller teenager? Medalje-vinder chokerer med sin alder

Den professionelle løber Girmawit Gebrzihairs ser noget ældre ud, end hvad de fleste af hendes jævnalderende gør. Kan du gætte hendes alder?

Her ses 16-årige Girmawit Gebrzihair til venstre og Ejgayehe Taye til højre. Foto: Ritzau Scanpix
Her ses 16-årige Girmawit Gebrzihair til venstre og Ejgayehe Taye til højre. Foto: Ritzau Scanpix

Den etiopiske atlet Girmawit Gebrzihair har netop vundet bronze i 5.000 meters løb i U20 verdensmesterskab i atletik 2018, der lige nu afholdes i Tampere i Finland.

Det er dog ikke hendes flotte præsentation i verdensmesterskabet i sprint, der er kommet i mediernes søgelys. Nej, det er skam hendes alder.

Gebrzihai blev født 21. november 2001 og er dermed kun 16 år gammel. Mange vil dog påstå, at Girmawit Gebrzihai ser væsentlig ældre ud end mange andre på 16 år.

Det har fået rygterne i gang, og mange tvivler nu på, om det virkelig er hende reelle alder, eller om hun har snydt i konkurrencen.

På Twitter lægger en bruger heller ikke skjul på sin tvivl, om hvorvidt den ungdomsløber blot er 16 år gammel. 

Her skriver brugeren følgende 'Hmm.. Rent faktisk 16 år gammel? U20 (junior) atlet Girmawit Gebrzihair har vundet bronze til junior verdensmesterskab. Kom nu'.

Atletikmediet Athletics skriver, at Gebrzihair sagtens kunne ligne en, der har passeret 30 år. Ifølge mediet, er de ved juniormesterskabet mindre strenge, hvad angår at kontrollere pålideligheden af atleternes alder.

Hvis det viser sig, at Girmawit Gebrzihair ikke er 16 år gammel, vil dette medføre en klage til IAAF, det internationale atletikforbund, der har ansvar for at verificere atleternes alder.

16-årige Girmawit Gebrzihair fra Etiopien til venstre i billedet. Foto: Ritzau Scanpix
16-årige Girmawit Gebrzihair fra Etiopien til venstre i billedet. Foto: Ritzau Scanpix
 

Atletik Bare rolig: Dansk OL-stjerne bliver klar til titelforsvar

Den russiske dopingkarantæne fastholdes i atletik. Foto: AP Atletik Atletik-forbund fastholder Ruslands karantæne

Bralon Taplin og de resterende løbere i 400 meter heatet ved indendørs VM blev diskvalificeret. Foto: Alastair Grant/AP Atletik Aldrig sket før: Alle løbere disket i VM-heat

47 kommentarer
Vis kommentarer