Syg Tour-rytter indrømmer: Jeg fik ulovlig hjælp

På de sidste 190 kilometer af lørdagens etape var det med Guds hjælp og viljestyrke, Yoann Offredo skulle nå i mål. Nu afslører han, at det heller ikke var helt uden hjælp

Michael Rasmussen sætter ord på den - med hans ord - med afstand mest begivenhedsrige etape i dette års løb. Han kommer her med sit syn på den kontroversielle afslutning.

Den franske cykelrytter Yoann Offredo var en presset mand under lørdagens etape. Heldigvis mødte han danske Lars Bak inden for de sidste 100 kilometer, og det hjalp dem begge mentalt med at komme i mål.

Men Offredo fik også anden fysisk hjælp.

- Jeg burde ikke sige det, men en fyr skubbede mig omkring 700 meter på en stigning. Jeg gav ham en flaske som tak. Så skubbede han mig yderligere 700 meter, så gav jeg ham endnu en, fortæller Yoann Offredo på sin Twitter.

Det var tiltrængt for Offredo, der døjer med sygdom i kroppen. Således kastede han op allerede efter de første ti kilometer.

- Jeg skulle skide hele dagen. Jeg var dårlig hele natten ligesom et par andre fra holdet. Jeg led allerede i den neutrale start, siger Yoann Offredo ifølge Cyclingnews til France TV.

Lars Bak var en presset mand, da han stødte på Yoann Offredo. Foto: Claus Bonnerup/Scanpix
Lars Bak var en presset mand, da han stødte på Yoann Offredo. Foto: Claus Bonnerup/Scanpix
 

Da Yoann Offredo lå og baksede med de 100 kilometer tilbage, stødte han på Lars Bak, der også var blevet sat tidligere på dagen og havde cyklet alene i et stykke tid.

De to ryttere fandt hurtigt ud af, at coache hinanden det sidste stykke og nå i mål.

- Vi var i lang tid seks-syv minutter efter feltet, og så kunne vi se til sidst, at der ikke var noget stress med tidsgrænsen, siger Lars Bak til TV 2 Sporten.

Begge ryttere de fik kæmpet sig i mål med 29 minutter og 44 sekunder tid efter Thomas De Gendt, der var vinderen af lørdagens etape.

Se også: Presset Tour-dansker: - Jeg var ved at kaste op

Thomas De Gendt kunne næsten ikke tro det, da han krydsede lørdagens etape som vinder. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix Cykling - 13. jul. 2019 - kl. 17:38 Ny mand i gult - dansker i store problemer

Sport og Spil Tour-hold i kaos: Det sejler på dansker-hold

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere