Annonce:
Annonce:

Tidligere topdommere: - Det var en fejl

England skulle ikke have haft straffespark i 2-1-sejren over Danmark, mener flere tidligere topdommere

Dommer Danny Makkelie traf en forkert beslutning, da han gav England straffespark, mener flere tidligere topdommere. Foto: Paul Ellis/Reuters
Dommer Danny Makkelie traf en forkert beslutning, da han gav England straffespark, mener flere tidligere topdommere. Foto: Paul Ellis/Reuters
Annonce:
Følg EM 2021

- Klart straffespark.

Det var vurderingen fra den engelske kantspiller Raheem Sterling efter hans duel med Joakim Mæhle i Englands semifinale mod Danmark på Wembley, der udøste et forsøg fra pletten.

Harry Kane fik to chancer og scorede det afgørende mål i 2-1-sejren, men flere tidligere topdommere er lodret uenige med Sterlings vurdering af situationen.

- I en EM-semifinale bør man ikke give sådan et straffespark. Han rører ham, men på dette tidspunkt i kampen skal det 110 procent sikkert være en forseelse.

- Og det var det virkelig ikke, siger Thorsten Kinhöfer, der i syv år var dommer på højeste internationale niveau, til Bild.

Svenske Jonas Eriksson, som arbejder som ekspert som SVT, påpeger, at Video Assistent Referee-systemet (VAR) burde have blandet sig.

Annonce:

- Før slutrunden sagde dommerchefen Robert Rosetti, at vi ikke skulle have nogen billige straffespark, men det her er et billigt straffespark for mig. Jeg er mest af alt overrasket - og forbandet - over, at VAR ikke sagde det til dommeren.

- Det afgjorde, hvilket hold der gik videre, og derfor synes jeg, at VAR burde have ageret, siger Eriksson ifølge Sportbladet.

Engelske Mark Clattenburg har dømt blandt andet en EM-finale og en Champions League-finale.

Han mener heller ikke, at der burde været blevet dømt straffespark. Men eftersom kampens hollandske dommer, Danny Makkelie, fløjtede for straffe i første omgang, kunne VAR ikke omstøde kendelsen ud fra de tilgængelige billeder.

- Joakim Mæhle havde en mindre kontakt med kantspilleren. Jeg synes ikke, at tacklingen bør give et straffespark i sådan en nøglesituation.

- Danskerne vil hævde, at det var meget hårdt. Men det var ikke en klar og åbenlys fejl, skriver Clattenburg i sin klumme i Daily Mail.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: